Rouška i v autě a omezení větších akcí. Jaká opatření ode dneška platí v Moravskoslezském kraji?

V Moravskoslezském kraji začínají platit přísnější hygienická pravidla, a to především na Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Právě v Moravskoslezském kraji se v posledních dnech nejvíc šíří koronavirová nákaza.

Až do odvolání musí mít lidé v celém Moravskoslezském kraji na vnitřních hromadných akcích s účastí nad 100 osob zakrytá ústa a nos. Roušku musí mít i kadeřníci, kosmetičky nebo maséři. Přeshraniční pracovníci se musí každých deset dní prokázat negativním vyšetřením na koronavirus, pouhý rychlotest přitom nestačí.

Přísnější opatření na Karvinsku a Frýdecko-Místecku

Nejvíc případů koronaviru v posledních dnech přibývá na Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Omezení v těchto oblastech proto budou ještě přísnější než ve zbytku kraje.

Čtěte také

Lidé tu musí mít roušku ve všech vnitřních prostorách s výjimkou svého domova. Platí to také pro městskou hromadnou dopravu i pro auta, pokud v nich cestuje víc lidí, kteří spolu nebydlí. V oblasti trvá až na výjimky zákaz návštěv v nemocnicích, v domovech pro seniory a dalších sociálních zařízeních. 

Větší akce se tu sice konat mohou, ale jen venkovní a pouze s účastí do 100 lidí. Víc návštěvníků může přijít, jen pokud budou rozdělení do sektorů. Mezi jedenáctou večer a osmou ráno se lidé navíc nesmí pohybovat v restauracích ani na jejich zahrádkách. 

autoři: Anna Horáčková , als
Spustit audio

Související