Pravidla hitparády Formule POP

4. duben 2004
Formule pop

Pravidla SMS hitparády Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu:

1.
Pořadí hitparády Formule POP má celkově 20 míst.

2.
Premiéra hitparády se vysílá ve 22.05 hodin každé pondělí, v programu ČRo 1 - Radiožurnálu, předpremiéra každou sobotu v 1.05 hodin. Hlasování se může zúčastnit posluchač premiéry i předpremiéry.

3.
V průběhu vysílání zazní nejméně 10 písní nebo ukázek z nich z 20 - včetně všech novinek a 3 vítězných melodií.

4.
Každý týden jsou tři nejhůře postavené písně v žebříčku nahrazeny třemi novinkami. V případě shody počtu bodů je vyřazena ta skladba, která je v hitparádě více kol. Při shodě počtu bodů i počtu kol v hitparádě u titulů na 17. a 18. nebo 17. až 19. místě postupují všechny tituly do dalšího kola a novinky jsou nasazeny jen na zbývající pozice do 20. místa.

5.
Novinkou se rozumí profesionální studiová nahrávka populární hudby, která je jako novinka nebo nová verze uváděna na hudební trh, ve zvláštní verzi pro rozhlasové vysílání, pro film apod. Novinky vybírá a nasazuje do hitparády hudební redakce ČRo 1 - Radiožurnálu. Výběr novinek je dán kvalitou a množstvím nabízených titulů všech hudebních vydavatelství.

6.
O dalším osudu každé písně v následujících kolech rozhodují posluchači ČRo 1 - Radiožurnálu v hlasování. Každá novinka dostane v prvním kole bonus 5 hlasů. Toto pravidlo pomáhá vyrovnat znevýhodnění nových (ještě neznámých) písní.

7.
Hlasování probíhá pouze pomocí SMS zpráv zasílaných na číslo 604 987 625. Hlasovat může kdokoliv, maximálně do středeční půlnoci (tzn. do půlnoci nejbližší středy od doby vysílání hitparády v programu ČRo 1 - Radiožurnálu).

8.
V rámci objektivity pořadí nemůžeme započítat hlasy, které budou poslány z internetu.

9.
Radiožurnál si vyhrazuje možnost v případě snahy o neregulérní ovlivnění pořadí nezapočítat takto zaslané hlasy.

10.
Hlasování:
Do textu své SMS napište heslo FPOP, udělejte mezeru a přidejte číslo té písně, která vás oslovila. Pokud chcete hlasovat pro více písní (maximálně pro tři), udělejte mezi jednotlivými číslovkami mezeru. Svou hlasovací zprávu odešlete na číslo 604 987 625. Cena zprávy je taková, kterou si žádá váš operátor za běžnou SMS.
Příklad:
Chcete-li hlasovat pro tři první místa, bude vaše zpráva vypadat takto: FPOP 1 2 3
Chcete-li hlasovat pro tři novinky, vaše zpráva vypadá takto: FPOP 20 19 18

Logo

11.
Z těch posluchačů, kteří hlasovali, dostanou dva hudební dárek (většinou CD se současnou hudbou, případně vstupenky na koncert a podobně). Výhercům se ozve zástupce hudební redakce telefonicky.

12.
Každá píseň může být v hitparádě maximálně 15 kol.

13.
ČRo 1 - Radiožurnál si vyhrazuje právo měnit pravidla hitparády, případně ji z programových důvodů odložit, přerušit nebo zastavit.

autor: has
Spustit audio

Více z pořadu