Poslední zápasy nahrávají tomu, že by se Kladno mohlo baráži vyhnout, říká k závěru základní části extraligy Procházka

28. únor 2023

Přihrávali hokejisté pády dřív více než v současném hokeji? Není dvanáct týmů pro vyřazovací část české extraligy příliš? Jak dopadne souboj Kladna a Českých Budějovic o vyhnutí se baráži? Šetří dominantní Pardubice energii před blížícím se play-off? Poslechněte si celou Čistou hru Martina Procházky a v pořadu S mikrofonem za hokejem si užijte závěrečné boje v základní části extraligové soutěže. Vysílání Radiožurnálu Sport je tady pro vás.

Bavíme se o nafilmovaných pádech. Jak se k tomu staví extraligoví trenéři?

Podle mě hráčům vynadají. Trenéři chtějí, aby si šli pro faul, ale rozhodně je nenabádají, aby šli k zemi. 

Co říkáš na představu, že jsi v roli reportéra v pořadu S mikrofonem za hokejem?

Na loňském mistrovství světa jsem seděl s televizí hned vedle kolegů Franty Kuny a Petra Kadeřábka. Občas, když byla chvíle, tak jsem si sundal sluchátka a šel poslouchat Frantu. Vím, v jakém stylu a rychlosti se to komentuje a jako výzva by to určitě nebylo špatné si to zkusit. Nevím, jestli bych zvládnul celý zápas, ale možná třetinu ano. 

Čtěte také

Posluchači si chválí akci Znovu Nagano, která proběhla ve středu 22. února v Cinema City v Praze na Novém Smíchově. Jak sis to užil?

Převládá spokojenost a všichni jsme si to náramně užili. 

Blíží se konec základní části hokejové extraligy. Sparta se na dálku pere s Vítkovicemi o druhé místo a o přímý postup do čtvrtfinále bojují Hradec Králové a Liberec. Jak to dopadne?

Potvrdilo se, jak je extraliga vyrovnaná. Nebyly tam žádné velké odskoky, což se mi opravdu líbilo. Hradec Králové má v poslední době výbornou formu, takže si tu čtvrtou příčku pohlídá.

O účastníkovi baráže se rozhodne mezi Kladnem a Českými Budějovicemi, navíc spolu sehrají v předposledním kole vzájemný souboj...

Přiznám se, že bych to utkání nechtěl hrát. Je tam velký tlak na hráče, každá chyba bude potrestaná. Nebude to žádný hezký hokej, protože půjde o bitvu o každý puk. Bitva o všechno. Měl jsem možnost vidět České Budějovice v nedělním zápase v Karlových Varech, kde prohrály 1:5 a vůbec nepředvedly týmový výkon. Deset minut to zkusily, ale pak úplně odešly. Kladno naopak proti Vítkovicím hrálo celkem slušně a trochu to nahrává situaci, že by to Rytíři mohli zvládnout. 

Co Martin Procházka říká o šikovnosti a výjimečné produktivitě patnáctileté slovenské hokejistky Nely Lopušanové? V jaké formě je Jiří Novotný, může ještě pomoci Českým Budějovicím v bitvě o záchranu? Poslechněte si celou Čistou hru a každý hrací den poslouchejte pořad S mikrofonem za hokejem. Play-off se blíží!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
autoři: David Nyč , rej
Spustit audio

Související