Policie zatkla Turka, který vyhrožoval chorvatským aerolinkám

19. srpen 2004
Vysílání v Chorvatsku 2009

Německá policie zadržela muže, který dvakrát anonymně ohlásil, že do letadla chorvatských aerolinek umístil bombu. V obou případech se naštěstí jednalo o planý poplach.

Pětatřicetiletý Turek, který žije ve Frankfurtu nad Mohanem, tak dvakrát zkomplikoval leteckou dopravu na trase Frankfurt - Záhřeb. Policie zkoumá,jestli není zadržený muž napojený na některou z teroristických skupin.

Jen v červenci tohoto roku přepravila společnost Croatia Airlines 188 tisíc pasažérů, což je v historii této společnosti rekord. Podobné číslo chorvatské aerolinky očekávají díky prodloužení turistické sezony i v srpnu.

Chorvatská fotbalová reprezentace včera sehrála přátelský zápas s mužstvem Izraele. Svou premiéru na postu trenéra má tak za sebou Zlatko Kranjčar. Po dramatickém souboji Chorvaté nakonec Izraelce udolali a zaslouženě zvítězili převahou jednoho gólu. Ten ve 29. minutě vstřelil Josif Šimunič.

Do Varaždina se na zápas přijelo podívat sedm tisíc návštěvníků. Dalším soupeřem chorvatského týmu budou Maďaři. To už ale půjde do tuhého, protože se bude jednat o kvalifikaci na světový pohár. Ten bude za dva roky v Německu.

autor: mfi
Spustit audio

Více z pořadu