Plzeň si musí poradit s marodkou, Zlín navíc s domácím prostředím

17. duben 2013

Kdo vyhraje, získá finálový mečbol. To jsou jednoduché počty, které dobře znají oba účastníci závěrečného boje o titul extraligového krále, tedy hokejisté Zlína a Plzně. Finálová série má dnes v podvečer na programu pátý zápas, a znovu se dá očekávat urputný boj o každý kousek ledu, stejně jako tomu bylo v předchozích čtyřech duelech.

Zajímavé bude také sledovat, jak si Zlín poradí s faktem, že hrát se bude před jeho domácím publikem – v posledních čtyřech utkáních nedokázal totiž vyhrát v základní hrací době, navíc třikrát prohrál o tři branky. Plzeň oproti tomu vyhrála tři ze čtyř posledních duelů na soupeřově hřišti.

Čtěte také

Sezona je pro oba finalisty pochopitelně hodně dlouhá, a pro hráče také velmi náročná na fyzičku – oba týmy si během finálové série stěžovaly na zdravotní problémy některých hráčů.

„Plzeň určitě nemůže počítat s Američanem Ryanem Hollwegem ani s Václavem Pletkou, kteří oba zůstali doma a s týmem do Zlína vůbec neodcestovali,“ informuje reportér Českého rozhlasu Petr Kadeřábek.

„Domácí trenéři zase budou určitě postrádat dlouhodobě zraněné Honejska s Kubišem, na marodku také přibyli Čech a Melenovský, ale o jejich startu se rozhodne až při rozbruslení," doplňuje Kadeřábek.

I pátý finálový duel bude podle něj provázet skvělá atmosféra, stadion bude úplně vyprodaný – lístky na utkání zmizely z pokladen u zlínského stadionu během půl hodiny.

Kdo se na stadion nedostane, může si naladit vysílání Radižurnálu – z prvních dvou třetin přinesou reportéři živé vstupy, závěrečnou dvacetiminutovku pak Radiožurnál odvysílá v přímém přenosu celou.

autoři: tej , pkr
Spustit audio