Petr Čech: Chci hrát. Jestli se moje situace v Chelsea nezlepší, variant je spousta

V neděli stál v brance fotbalové Chelsea, ale jen proto, že se jeho konkurent zranil. „Nikdo nechce chodit na hřiště v okamžiku, kdy se kolega zraní,“ říká k tomu reprezentační brankář Petr Čech ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

„Žijeme v konkurenčním prostředí a záleží na trenérovi, koho vybere do základní jedenáctky,“ vysvětluje Petr Čech s tím, že trenér je odpovědný za tým a hráč musí jeho volbu respektovat.

Čtěte také

„15 let jsem v zápřahu, chytal jsem i přes 60 zápasů za rok,“ shrnuje Petr Čech s tím, že své místo na lavičce nepovažuje za tragédii. „Třeba to může být výhoda. Trochu si odpočinu a budu plný energie,“ dodává.


Je Thibaut Courtois lepší?
„Nebylo by kolegiální ho hodnotit. Oba máme na srdci to samé – snažíme se, abychom hráli. Momentálně chytá on a má to ve svých rukách,“ odpovídá Petr Čech.

Petr Čech se navíc nedávno vyjádřil v tom smyslu, že tragédie je válka na Ukrajině a ne jeho postavení v klubu. „Člověk sleduje dění okolo sebe a v celém světě. Dotýká se to nás všech,“ myslí si. Jak situaci na Ukrajině vnímá v souvislosti s majitelem fotbalového Chelsea FC, kterým je Rus? „Rusové ani Ukrajinci nejsou šťastní z nastalé situace,“ míní.

Proč se připojil k projektu Kolo pro život? A jak fungují vztahy mezi fotbalisty v šatně Chelsea? Také to zajímalo Jana Pokorného.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: jap , šše
Spustit audio