Pavel Bělobrádek ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

Dnes Radiožurnál celý den, téměř celý den strávil po boku, za zády, ve stopách předsedy KDUČSL Pavla Bělobrádka a rozhovor Dvacet minut Radiožurnálu je vyvrcholením dnes lídrem.

Jan POKORNÝ, moderátorPane předsedo, vítejte v Radiožurnálu. Dobrý den.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Dobrý den.

Jan POKORNÝ, moderátorKdyž jsem vás tak dnes sledoval, tak ráno jste rozdával jablka v Červeném Kostelci, pak jste rozdával jablka v Hradci Králové. To má nějakou symboliku řekněme až evovskoadamovskou, ne?

Čtěte také

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Tak tuhle ne, ale má to symboliku v tom, že my se chceme zaměřit i na zemědělství a chceme se zaměřit i na to, další složky potravinářského průmyslu, abychom byli jak soběstační v potravinách, aspoň těch základních, ale abychom také měli kvalitní potraviny, takže my jsme rozdávali croissanty z náchodské pekárny a rozdávali jsme jablka z Holovous, kde bývalý ředitel, dlouholetý ředitel výzkumáku proslaveného v Holovousích podporuje naši kandidaturu, byl vlastně kandidátem i do krajských voleb, takže to má smysl v tom, že ty naše české potraviny, kvalitní české potraviny patří na náš stůl.

Jan POKORNÝ, moderátorTo máte ve volebním programu. Když jsem vás dnes sledoval při vaší drobné politické práci, tak mě zarazila jedna věc, že jste lidem rozdával jablka nebo nějaké další propagační předměty vaší strany, ale nikdo, ani vy, ani nikdo z vašeho týmu jim explicitně neřekl volte KDUČSL.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/To je přece přirozené, buď to pochopí nebo ne. My jsme chtěli zaujmout, dali jsme jim propagační leták a oni si můžou přečíst, počítáme, že jsou gramotní, takže my je nepřesvědčujeme, my jen ukazujeme, že je tady nějaká nabídka.

Jan POKORNÝ, moderátorJá jsem myslel, že politik musí přesvědčovat.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Ale můžete najít různé formy. Ne všichni jsou na první signální a musíte jim to říct, já myslím, že většině voličů to dojde, takže já spoléhám na jejich intelekt.

Jan POKORNÝ, moderátorMáte alespoň přibližně spočítáno spíš jako podle vašeho dnešního pocitu, kolik hlasů, kolik voličů jste získal na svou stranu nebo pro svou stranu takhle?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/To lze těžko říct, protože potkali jsme paradoxně asi 3 naše pevné voliče, což bylo v tom procentu notně zajímavé. Takže to byli skalní voliči naši, dokonce i nějací členové, které jsme potkali v Hradci Králové na nádraží, takže odhadnout se to dá těžko, protože část lidí si odmítá si něco vzít, část lidí si vezme, ale nijak to nekomentuje, část lidí se s vámi dá do řeči. A já jsem dneska potkal několik lidí, třeba v Hradci na nádraží mi jeden pán říkal ale nejděte s komunistama. Jestli nepůjdeme s komunistama, tak vás budu volit. Takže nevím, jestli to byl přesvědčený volič, nebo jsem ho přesvědčil teprve teď, to se těžko odhaduje.

Jan POKORNÝ, moderátorJsou to pro vás těžké otázky, když většina politiků říká, že koalice, nebo takhle říkávala, že koalice se vytvářejí až po volbách. Teď jakoby situace byla trochu jiná, některé z těch takzvaných zavedených stran už se vymezují i proti těm některým nově vzniklým stranám, že s nimi do koalice nepůjdou. Vy jste tradiční strana, jste tady od roku 1990, je pravda, že teď jste měli ve sněmovně přestávku, ale máte už teď před volbami, více než měsíc před volbami jasno, s kým rozhodně byste do koalice v případě úspěchu překročení 5% hranice nešli?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Tak my jsme tady od roku 1919.

Jan POKORNÝ, moderátorA co jsem řekl?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/90.

Jan POKORNÝ, moderátorOmlouvám se, 1990 samozřejmě.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/1919. Rozhodně bychom nešli s radikálními stranami a mezi ně bezpochyby patří Komunistická strana Čech a Moravy, takže s ní určitě v koalici nebudeme a ani nepodpoříme vládu, která by na nich byla závislá.

Jan POKORNÝ, moderátorJak se jako křesťanští demokraté právě uvědomí té několikaleté kauzy, že z vás nebyla sněmovní politická strana, díváte na vznik těch malých subjektů a na nějaký potenciál spolupráce s nimi, ať už je to ANO, ať už je to SPOZ a další politické strany?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Vznik nových politických stran je přirozené, ale myslím si, že vyplývá přímo z toho, že ty, které tady byly, tak zklamaly. Je to věc dlouhodobá. V roce 2010 všechny politické strany, které byly tehdy ve sněmovně včetně nás, ale i včetně komunistů a sociálních demokratů dostaly o statisíce hlasů méně, takže je to nějaký přirozený vývoj, kdy lidé nevěří politikům, nevěří politice a vlastně si myslí, že se to vyřeší tím, že politika se bude dělat bez politických stran. A já bych byl velmi, velmi opatrný na to, protože změna neznamená vždy změna k lepšímu. Vzpomeňme si na Věci veřejné, které právě třeba teď budou spolupracovat s Úsvitem, takže se někteří lidé, kteří se podíleli na tom, jaká kultura byla v Poslanecké sněmovně, co se ve Věcích veřejných, tak chtějí zase zpátky. Pak doufám, že lidé si uvědomí, že není tady potřeba jenom hledat nějakou alternativu v nových stranách nebo ve stranách, u kterých nevíte, co bude, ale že je tady strana, která má 300 starostů, která má tisíce zastupitelů, která má 60 krajských zastupitelů, to znamená 9 % krajských mandátů, že je tady strana, která může tou alternativou být, jak pro zklamané voliče pravice, tak pro ty voliče levice, kteří nechtějí, aby sociální demokraté tady vládli s komunisty.

Jan POKORNÝ, moderátorPane předsedo, je pravda to, co se psalo předevčírem v novinách, že byste chtěl, aby každý lidovec přinesl ještě 2 hlasy, abyste měli jistotu, že se do té sněmovny určitě dostanete?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Tak já se musím zasmát tomu, tomu komentáři, který byl něco, že panikaříme nebo něco takového, to je prostý nesmysl. Já mám rád tvrdá data a ne pouze nějaké řeči, konečně i proto jsem si dělal dizertační práci. A tvrdá data nám říkají, že v roce 2010 jsme na jednoho člena získali pouhých 7 hlasů, takže počty jsou tady jednoduché. A já to říkám už 3 roky, to není nic, že bych teď začal najednou šílet kvůli tomu, že někde nějaký průzkum. Za prvé, průzkumy nám většinou vycházejí úplně jinak, v krajských volbách jsem se vlastně neměl ani dostat, a pak jsme měli 12 %, takže to mě nechává trochu v klidu, ale principiálně toto já říkám 3 roky, na YouTube si každý může najít, že to jsem našim členům říkal celou dobu a není to nic jiného, než kontaktní kampaň. My nebudeme lepit stovky a stovky billboardů, tisíce billboardů po republice, ale chceme, aby naši členové, kteří jsou pokladem naší strany, šli mezi lidi a vysvětlili jim, že je tady možnost volit stranu, která prošla generační obměnou, která má kořeny, která má historii a která má taky nabídku a řešení pro Českou republiku.

Jan POKORNÝ, moderátorJedno poslanecké křeslo má teď podle čerstvých výpočtů zhruba 30 uchazečů, to je víc než minule. Táhne vás to tedy teď spíš k těm novým stranám nebo spíš k těm zavedenějším nebo sázíte na nějaké sólo v podstatě pro vás po té přestávce parlamentní jakoby staronové strany?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/My jsme tradiční strana, která prošla generační výměnou, já myslím, že to je nejlepší, když dojde k něčemu tradičnímu, já nás nechci přirovnávat ke Kofole nebo Škodovce, ale to byly taky značky, které v podstatě už lidé si mysleli, že nemají životaschopnost a přišel nový management, přišla nějaká investice a ta značka prošla rebrandingem a funguje dál a já jsem přesvědčen, že to je otázka křesťanských nebo to je případ křesťanských demokratů. To znamená, u nových stran nevíme, co bude, nevíme, jestli se ..., podívejte se na Věci veřejné, pak se začaly štěpit a podobně, stalo se to mnoha jiným stranám, lidé začali odcházet, přebíhat a podobně.

Jan POKORNÝ, moderátorPardon, myslíte si, že když se KDUČSL de facto rozdělila na TOP 09 a KDUČSL, že to nebylo štěpení?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/To bylo samozřejmě také štěpení, ale ono to bylo štěpení Strany zelených. Karel Schwarzenberg odešel od zelených, za které byl zvolen senátorem, ...

Jan POKORNÝ, moderátorNe, jenom si dovolím drobnou námitku.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Určitě.

Jan POKORNÝ, moderátorK vašemu konstatování, že jakoby tohle nebezpečí u tradičních stran nehrozilo.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Máte pravdu, tohle to samozřejmě se stalo i sociálním demokratům nebo ODS, ale to štěpení vypadalo poněkud jinak, mámli to tak říct. Jestliže se lidi odposlouchávají a na základě toho potom dělají nějakou ..., tak to se nestalo, myslím, že ze žádné z těch zavedených stran, takže nejde jenom o obsah, ale i o formu, tak to souhlasí.

Jan POKORNÝ, moderátorHostem dnešního, dnešních Dvaceti minut Radiožurnálu je Pavel Bělobrádek, předseda KDUČSL. Když vezmeme, pane předsedo, jednu aktuální informaci, tak z Dolu Paskov, vlastněného společností OKD, která chce důl zavřít a propouštět horníky, se stalo téma předvolební kampaně. Například to dnes opět připomněl prezident Miloš Zeman, který při návštěvě Moravskoslezského kraje řekl odborářům, že by se důl měl provozovat nejméně do roku 2016. Stát prý má páky, jak vlastníky donutit k další těžbě. Na které straně stojíte vy a vaše strana KDUČSL?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Naše strana se domnívá, že by stát neměl nějak přispívat na další těžbu, že by neměl dávat peníze do soukromé sféry. My se určitě musíme postarat o ty lidi, kteří se eventuálně ocitnou bez zaměstnání a vrátit se k tomu, co tady bývalo a co Drábkova reforma velmi rozstřelila, to znamená k aktivní politice zaměstnanosti. Na druhou stranu jsou tady určitě mechanismy a páky, kdy i stát má možnost nepovolit v podstatě zasypání dolu, ale může říct, že se může jenom zakonzervovat, a tohle by taky umožnilo, aby spousta těch horníků nebo lidí, kteří pracují nad zemí, měla práci dál.

Jan POKORNÝ, moderátorTakže ale do jisté míry cítíte nějakou povinnost státu angažovat se ve prospěch zaměstnanců?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/No, to bezpochyby, od toho tady stát je, aby zajistil základní jistoty lidem. Samozřejmě ty kořeny leží už někde v privatizaci OKD, ale to je věc, která je už za námi, my se musíme dívat hlavně, to ať si vyřeší eventuálně orgány činné v trestním řízení, ale my se musíme dívat, co s těmi lidmi a vůbec, jak restrukturalizovat zaměstnanost na severní Moravě a v některých dalších regionech, protože normální by mělo být, že jedna třetina zaměstnanců je v těch velkých podnicích a dvě třetiny v těch malých tak, jak je to třeba v Německu, a u nás to je obráceně. Takže, když spadne jedna velká fabrika, je to velký průšvih.

Jan POKORNÝ, moderátorVy jste před chvílí vzpomněl bývalého ministra práce a sociálních věcí, pane Drábka. Váš místopředseda Jan Bartošek řekl včera při takovém tom rituálním rozloučení se sKartou, cituju: "že každý ministr si dnes může vyhodit peníze oknem za co chce." Koho měl podle vás na mysli?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Tak zřejmě přitom aktu myslel i pana ministra Drábka, protože peníze, které se do sKarty daly, tak prostě jsou nenávratně pryč, ten projekt byl od počátku špatně nastaven, na ministerstvu práce a sociální věcí se dělalo spoustu věcí bez zákonného rámce, to prostě není možné, aby ministerstvo dělalo věci, které nemají zákonný rámec a nakonec ten projekt byl naprosto neživotaschopný, a proto také skončil.

Jan POKORNÝ, moderátorVáš místopředseda Jan Bartošek řekl, že každý ministr, tak mě by jenom zajímalo, jestli myslel členy té bývalé koalice, nynější vlády v demisi?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Pokud to může udělat jeden, tak ten, ta potenciální možnost je pro všechny.

Jan POKORNÝ, moderátorDobře, kdybyste na to po volbách měli vliv, jak to vyhazování peněz oknem zastavíte?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Já jsem přesvědčen, že začít musíme z doporučení a tvrdých dat, která už máme nyní k dispozici, ať už to jsou závěry Nejvyššího kontrolního úřadu, ať už to jsou závěry šetření policie, ať už to jsou závěry a doporučení OECD a Evropské komise. My totiž potřebujeme udělat pořádný audit celé státní správy, potřebujeme udělat audit jednotlivých ministerstev, protože ta data, která jsou teď veřejně dostupná, naznačují, že stovky miliard korun se bez jakéhokoliv zdůvodnění a kontroly vyhazují za IT systémy, za právní služby, které nikdo neviděl, za reklamu, nevím, proč některé fondy vyhazují 400 milionů korun za reklamu, proč si státní monopoly a státní a polostátní podniky platí reklamu, když jsou monopoly, tomu nerozumím a myslím, že v tomhle je potřeba udělat pořádek.

Jan POKORNÝ, moderátorKDUČSL, jak už jsme připomněli, nebyla v parlamentu ani ve vládě, kdy se připravoval zákon o majetkovém vyrovnávání s církvemi. Jeho platnost potvrdil Ústavní soud, ale levice, hlavně KSČM a taky prezident Miloš Zeman, chtějí zákon znovu otevřít a změnit. Mají křesťanští demokraté na podobu tohoto zákona jednotný názor? Pokud ano, tak jaký?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Máte pravdu, že jsme nebyli ve sněmovně, ale v Senátu jsme pro tento zákon hlasovali, protože jsme pořád zůstali v Senátu Parlamentu České republiky, a to z toho důvodu, že si myslíme, že se mají napravit křivdy, že návrat nebo narovnání majetkových křivd je především dobře pro český stát, protože přestane církvím platit a dojde k odluce finanční církví a náboženských společností a státu. My jsme, máte pravdu, nebyli ve vládě, nebyli jsme ve sněmovně, takže náš vliv byl minimální, my jsme nevyjednávali tento, tuto formu, ale pro nás je důležité, že se konečně stát a církve, náboženské společnosti dohodly a můžeme mít samozřejmě názor na některé parametry, které mohly být jinak, nicméně je to fakt. Prošlo to, prošlo to parlamentem, prošlo to v podstatě i smlouvami, které jsou podepsány mezi státem a církvemi, náboženskými společnostmi, takže, pokud chtějí některé strany jednat o tom, že se mají parametry změnit, tak to možné je, ale na tu dohodu musí být a já jsem k tomu skeptický.

Jan POKORNÝ, moderátorO jakých parametrech mluvíte?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/O tom, jak rychle a jakou částku dát v náhradách finančních, protože to, co se vydává v tom, v tom majetku nemovitém, tak tam je to jasné.

Jan POKORNÝ, moderátorAle v těch penězích?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/V těch penězích je možno najít jinou rychlost, jiný objem.

Jan POKORNÝ, moderátorPomaleji, rychleji, více, méně, buďte prosím konkrétnější.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Já bych to nechal tak, jak to je, ale myslím si, že by bylo určitě dobré jednat s církvemi a náboženskými společnostmi, zda by část těchto peněz nebyly ochotny přijmout ve státních dluhopisech, a to má svoji logiku proto, že je to pro stát výhodné z toho hlediska, že ty peníze nemusí v podstatě fakticky vydat a navíc si zlevní peníze, které si půjčuje. Takže to zlevnění peněz při našem dluhovém režimu, by bylo velmi zajímavé, ale to je otázka nějakého jednání.

Jan POKORNÝ, moderátorMy jsme začali ten náš rozhovor připomínkou toho, co jste dnes dával vašim potenciálním voličům nebo nevoličům, to znamená croissant a jablko. Vy jste mluvil o tom, že se chcete zaměřit nebo zaměřujete se ve svém předvolebním programu na potravinovou soběstačnost České republiky, jak se ale vypořádáte s tím, že třeba zákazníci u nás nakupují především podle ceny, tedy logicky vyhledávají to nejlevnější zboží?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Já si myslím, že to neplatí úplně stoprocentně. Jsou určitě zákazníci, kteří si vybírají, a bezpochyby je to i tím, zda ...

Jan POKORNÝ, moderátorAle je jich málo, pane předsedo.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/No, já si tím nejsem úplně jist. Já jsem v potravinářství dělal 7 let a já tu problematiku velmi úzce sleduji. Je to prostě tím, že za prvé je tady samozřejmě namíření na cenu, ale za druhou, lidé si ani neuvědomí, co kupují. To znamená, já se domnívám, že částečně je to tím, že některým lidem obzvláště nízkopříjmovým nezbývá nic jiného, než kupovat levné potraviny, protože jejich kupní síla prostě po zvýšení DPH se velmi snížila, to znamená, to tím jedním důvodem, jak přesvědčit lidi, aby si kupovali kvalitnější potraviny, že na to budou mít. Tím druhým je přísná kontrola, která bezpochyby ten systém, který je tady propracován, a konečně 7 let jsem byl veterinárním hygienikem, inspektorem Krajské veterinární správy, ten systém je nastaven, ale myslím si, že by mohl fungovat trochu efektivněji. A třetí věc je podpora těch lokálních prodejců, protože je to i otázka ekologická, že my si tady kupujem věci, které se na kamionech tahají tisíce kilometrů, místo, abychom si koupili potraviny, které se vyrobí u souseda.

Jan POKORNÝ, moderátorA není tady ještě čtvrtá věc, dovozní cla například nebo jiné bariéry?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Tak ono v rámci Evropské unie je to složité, ale ten velký, velká bariéra je právě zvýšení DPH, které minulá vláda zvýšila v tu nejméně vhodnou dobu. A já jsem z Náchoda na hranici s Polskem a tam jsou rodiny, i které nejsou úplně, řekl bych, chudé, ale jezdí do Polska, protože jenom na spotřební dani na pohonné hmoty a nákupu potravin, jsou schopné na nákupu pro čtyř, pětičlennou rodinu vydělat 500 korun, protože tam to DPH je podstatně nižší, a tyto peníze ztrácíme, a proto také je snaha takzvaně vylevňovat na úkor kvality potravin.

Jan POKORNÝ, moderátorKdyž jsem studoval váš volební program, tak tam je mimo jiné i pasáž o daňovém zvýhodnění matek s více dětmi. Mnozí namítají, že by to byla diskriminace nebo vlastně svým způsobem penalizace žen, které děti mít nemohly anebo prostě jen nenašly vhodného partnera, ale celý život přitom pracovaly a platily daně, co jim odpovídáte?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/No, že je to přesně obráceně, je to snížení diskriminace těch, kteří děti mají, a to z toho důvodu, že pochopitelně, že máteli děti, tak máte také vyšší životní náklady, to je evidentní a přes určité úlevy a slevy pořád ten, ta výchova dětí až do 20, 25 let je vypočtena a v těch poměrech je zhruba stejná, u nás i v Německu je to 1,5 až 2 miliony korun, které jsou samozřejmě rozloženy do těch 20 let, ale znamená to, že každý, kdo to dítě má, tak ví, že náklady jsou, nejsou to jenom potraviny, ale je to i školní potřeby, kroužky a podobně. Takže ten, kdo děti nemá, ať už je nemůže mít nebo je nechce mít, tak si může více našetřit, protože při stejném platu prostě bude mít více, více peněz. Takže jde o to, že my potřebujeme a je tady velký deficit, který se opomíjí, a to je deficit demografický, protože podle pana doktora Fialy z Vysoké školy ekonomické a i demografická společnost má podobné údaje, během 70 let tady bude polovina lidí, a to je obrovský národohospodářský problém, protože tam nejde jenom, aby byl zachován národ, ale tady nebudu lidi, kteří budou chodit do práce, kteří budou vydělávat peníze, kteří budou spotřebovávat. A v současné době je to tak, že náš rozpočet je v podstatě nastaven na to, že 90 % příjmů státu je ze spotřeby, je ze zdanění spotřeby a ze zdanění práce, a ta spotřeba, to znamená, že i děti chodí do /nesrozumitelné/ jedí, chodí do kroužků a podobně a my je zdaňujeme 10 %, nebo teď 15, takže my se domníváme, že naopak, že by se měl vyrovnat ten poměr, kdy ten, kdo je singl nebo ten, kdo žije třeba i v manželství, kde nemohou mít děti, pokud nejde cestou adopce, tak si může více našetřit a bude potřebovat například v penzijním zajištění to, aby tady byli další lidé.

Jan POKORNÝ, moderátorPokud by se křesťanští demokraté dostali do Poslanecké sněmovny, my už jsme mluvili o tom, s kterými politickými stranami byste si asi neradi zadali, otázka je opačná s kterými ano. Byla by to například TOP 09?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Já myslím, že my jsme ...

Jan POKORNÝ, moderátorNebo už je všechno zapomenuto?

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Takhle já to vůbec nemůžu vzít a odmítám to klišé, které tady pořád je, že TOP 09 je pro nás něco jiného než ostatní politické strany. Všechny politické strany jsou pro nás soupeřem, nikoliv nepřítelem a my budem soupeřit o přízeň voličů a tak, jak rozdají voliči karty, tak se tomu přizpůsobíme a určitě budeme jednat podle výsledků voleb a podle především programu, a ten program jednotlivých stran se liší a buď najdeme průnik v těch zásadních principech, které musí být shodné a budeme se potom bavit a vyjednávat o těch parametrech, anebo se v principech neshodem a pak je možné, že v žádné vládě nebudem a já rozhodně nepůjdu do vlády, která by umožňovala realizovat program jiným stranám. Já chci, abychom realizovali vlastní program, ten program je dobrý. Já jsem byl třeba předevčírem na americké obchodní komoře a velmi mě překvapilo, jak byl pozitivně vnímán, že je promyšlen, že není jenom na jednu stranu, na jednu sekci zaměřen, ale že má provázanost, no, a buď najdeme partnera, a když ne, no, tak do vlády nepůjdeme, to je zcela legitimní a demokratická možnost.

Jan POKORNÝ, moderátorHostem Dvaceti minut Radiožurnálu, v nichž vyvrcholil první Den s lídrem byl předseda KDUČSL Pavel Bělobrádek. Děkuju za rozhovor a na shledanou.

Pavel BĚLOBRÁDEK, předseda strany /KDUČSL/Děkuju za pozvání a doprovod celým dnem. Díky.

Jan POKORNÝ, moderátorNa shledanou.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je společnost NEWTON Media, s.r.o. Texty neprocházejí korekturou.

autor: jap
Spustit audio