Obezita je realita

20. srpen 2001

Od neděle 19. srpna bude ČRo 1 - Radiožurnál vysílat 20dílný seriál "Obezita je realita". ČRo 1 - Radiožurnál tím navazuje na mnohadílný seriál, který vysílal před několika lety a který se setkal u posluchačů s nebývalým ohlasem.

V cyklu se stejným názvem teď přinášíme novou řadu. Ve dvaceti dílech vysílaných v čase nedělního Dopoledního Radiožurnálu budou naši špičkoví lékaři i další odborníci radit, jak zvítězit nad nadbytečnými kilogramy. Obezita bude doslova rozebrána ze všech stran z pohledu obezitologů, ale i psychologů, kardiologů, pediatrů, ortopedů i z pohledu dalších, zdánlivě nesouvisejících oborů. Svoje postřehy ze světa přidají i zpravodajové ČRo 1 - Radiožurnálu i známé osobnosti.

Součástí seriálu bude i velká soutěž, do které se budou moci zapojit všichni posluchači, kteří chtějí pod dohledem odborníků zhubnout. Všechno začne velkým, hromadným vážením a měřením tělesného tuku v budově Českého rozhlasu. Přesný termín této akce bude posluchačům sdělen ve vysílání.

Na seriálu "Obezita je realita" bude ČRo 1 - Radiožurnál spolupracovat s Hospodářskými novinami, které budou pořad uvádět v rozšířené podobě, doplněné o tabulky, grafy případně i fotografie našich hostů, ale také už o konkrétní diety.

Cyklus "Obezita je realita" zahájí ČRo 1 - Radiožurnál besedou "O všem s vámi" ve čtvrtek 16. srpna v 10.10 hodin. Od 19. srpna pravidelně každou neděli od 10.40 hod., témata prvních dílů jsou následující:

19. 8. - Co je obezita a kdo je obézní? (různé výpočty a vzorce)

26. 8. - Zdravotní rizika plynoucí z nadváhy

2.9. - Psychické zdraví a obezita

9.9. - Bulimie a mentální anorexie

16.9. - Životospráva a diety obecně

23.9. - Optimální schéma hubnutí

30.9. - Úloha léků v léčbě obezity

7.10. - "Zázračné" metody hubnutí. Čaje, prášky, přístroje a různé kůry.

autoři: jkr , psk
Spustit audio