Jakub Vodička

motohlídka Zelené vlny

Přímo ze silnic vstupuje do vysílání s aktuálními dopravními informacemi

Znamení:
Vodnář (1979) 

Životní motto:
Nemám žádné motto, ale razím teorii, že člověk by si měl v životě vyzkoušet co nejvíce věcí. 

Co dělám v rozhlase:
Od března 2006 jezdím pro rozhlas jako motohlídka Zelené vlny. Rozhlas a všechno dění kolem mě velmi mile překvapilo a rychle jsem si tuto práci oblíbil. A to hlavně díky její různorodosti a náplni, jíž je jízda na motorce, a získávání aktuálních informací z dění na silnicích po Praze a v jejím okolí. 

Před rozhlasem:
Po odmaturování na střední škole a odsloužení civilní služby jsem dva roky pracoval jako kurýr. Při této práci jsem velmi dobře poznal celou Prahu, ale také spoustu měst po celé republice, což mi velmi pomáhá i při vykonávání současné práce motohlídky. 

Co mě baví:
Baví mě jízda na motorce, což znamená i má práce. Dále jsem velkým a dlouholetým fanouškem Bohemky (dnes Bohemians 1905) a navštěvování většiny zápasů mi zabere velkou část víkendů v roce. Mezi další mé koníčky patří také jízda na koni, počítače, a vše kolem nich, a fotografování. Mou největší zábavou je ale jednoznačně moje přítelkyně Anička. 

Co mě nejvíc dostane:
Vzhledem právě k mému velkému fandovství Bohemky už od dětských let jsem naprosto posedlý zeleno-bílou barvou. Pokud se dá cokoliv, co zrovna potřebuji, pořídit v této barevné kombinaci, mám předem jasno. To se odráží na velké části mého šatníku a také ve vybavení domácnosti. Mimochodem, i auto, které mám, je zelené barvy.

Sledujte nás

Kolegové