NEPŘEHLÉDNĚTE: Jak Harrachov vyvést ze sporů? Ptali jsme se před komunálními volbami

V Harrachově žije 1500 lidí a 150 z nich kandiduje v komunálních volbách za nějakou politickou stranu. Proč je o tamní radnici tak velký zájem? Ptala se Helena Šulcová v dalším předvolebním speciálu Radiožurnálu.

Harrachovské politiky rozděluje spor, který se táhne od dob privatizace místní sklárny. Město mělo původně dluh ve výši 100 miliónů korun. Soud však rozhodl, že tuto částku hradit nemusí.

Stále však visí otazník nad dalším sporem – s právníkem Tomášem Vašíčkem. Ten měl s tehdejší radnicí podepsanou smlouvu na 10 miliónů korun. Město však vybralo právníka bez výběrového řízení, za což i dostalo pokutu.

Jak z toho ven? Je třeba dodržet smlouvu, nebo se Harrachov bude dál soudit? A neměly by z ulic Harrachova zmizet veřejné tržnice? Také tyto otázky padly mezi 17. a 18. hodinou.

Čtěte také

Moderátorce Heleně Šulcové odpovídali na otázky: Martin Bukvic (NE-závislí), Jaroslav Čech (ANO 2011), Oldřich Jakubec (LES), Ladislav Kyncl (SNK pro Harrachov), Tomáš Ploc (ODS), Stanislav Slavík (SNK Evropští demokraté), Eva Zbrojová (Starostové pro Liberecký kraj), Zdeněk Konvalinka (ČSSD), Tomáš Vašíček (SNK – Změna pro Harrachov), Lenka Konvalinková (Strana pro otevřenou společnost).

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku. Nezapomeňte se podívat také na video záznam celé debaty.

autoři: heš , šše
Spustit audio