Nejlépe vařím, když jsem naštvaná, usmívá se foodblogerka Dagmar Heřtová
„Anglická snídaně vás nasytí až do večera, je to takové národní jídlo, patří k Británii,“ vypráví foodblogerka a gastronomická žurnalistka Dagmar Heřtová, která žije střídavě v Česku a Anglii. A právě posledně jmenovaná země podle ní udělala v gastronomii obrovský kus práce. „Všichni nejlepší kuchaři chtějí mít restauraci v Londýně nebo na anglickém venkově,“ říká. V čem vidí půvab a kvalitu legendárního pokrmu fish and chips? A v čem ji nejvíce pomohl tatínek cukrář?
Související
-
Velikonoční záhady. Pečený beránek, vejce natvrdo a skvostný recept na jehněčí kotletky
Před rokem jsem psala ve své gastroglose, že doba podivná brzy pomine a bude zase vše tak, jak má být. Sešel se rok s rokem, Velikonoce jsou za humny a doba normální v nedohlednu.
-
Upečte si snové kokosové řezy Hello Dolly!, na které se stojí fronty. Jak přišly ke svému názvu?
Jižanské pečení a co si pod tím všechno představit? Kuchyní amerického jihu se míní pokrmy připravované od Jižní Karolíny až po Louisianu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.