Nejlépe vařím, když jsem naštvaná, usmívá se foodblogerka Dagmar Heřtová

28. březen 2021

„Anglická snídaně vás nasytí až do večera, je to takové národní jídlo, patří k Británii,“ vypráví foodblogerka a gastronomická žurnalistka Dagmar Heřtová, která žije střídavě v Česku a Anglii. A právě posledně jmenovaná země podle ní udělala v gastronomii obrovský kus práce. „Všichni nejlepší kuchaři chtějí mít restauraci v Londýně nebo na anglickém venkově,“ říká. V čem vidí půvab a kvalitu legendárního pokrmu fish and chips? A v čem ji nejvíce pomohl tatínek cukrář?

Spustit audio

    Související

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

    Jan Rosák, moderátor

    slovo_nad_zlato.jpg

    Slovo nad zlato

    Koupit

    Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.