Nechci, aby mě někdo nachytal na hruškách, říká moderátor Tomáš Pancíř, milovník kultury se sparťanským srdcem

Hlas Tomáše Pancíře v poslední době slýcháte hlavně z Dvaceti minut Radiožurnálu. Navzdory názvu pořadu toho ale denně napracuje mnohem víc. „Připravit si rozhovor dá práci. Nechci, aby mě někdo nachytal na hruškách, takže jde o x hodin přípravy,“ vysvětluje moderátor.

Na pořadu Dvacet minut Radiožurnálu miluje především jeho pestrost. „To, že jeden den mluvíte o politice, druhý den mluvíte o ústavním právu, třetí den mluvíte s bývalým fotbalovým rozhodčím a čtvrtý den řešíte uspořádání a budoucnost Antarktidy, to je něco fantastického,“ neskrývá.

Rodina a umění

V rozhlase už toho Tomáš Pancíř coby dlouholetý rozhlasák stihl hodně. Vedl domácí redakci Radiožurnálu, moderoval pořad Host Radiožurnálu, působil jako ředitel Centra zpravodajství nebo šéfoval Českému rozhlasu Region. Dnes prý ale tempo trochu zvolnil.

Tomáš Pancíř 12. prosince 2019 odpovídal na vaše otázky. Přečtěte si jeho odpovědi dole na konci článku.

„Volného času mám víc, než jsem míval v minulosti. Mám možnost být víc s rodinou,“ pochvaluje si.

Kromě rodiny ho baví také umění – ať už to klasické, nebo třeba umění ve veřejném prostoru. „Velmi rád si vezmu foťák a jdu fotit některá místa,“ říká moderátor. 

Sparťanské srdce

Posluchače, kteří mají rádi jeho klidný, kultivovaný projev, to možná překvapí, ale i Tomáš Pancíř si dovede jednou za čas pěkně zakřičet. Jeho velkou vášní je totiž i fotbal. Každé dva týdny tak nasazuje sparťanskou šálu a vyráží fandit přímo na stadion.

Můj dědeček fandil Spartě, takže to je důvod, proč fandím Spartě i já.
Tomáš Pancíř

„Je to úžasná možnost relaxovat, sledovat fotbal, zakřičet si, zazpívat si hymnu… Bohužel se teď nemůžeme až tak často radovat z vítězství, ale věřím, že to bude zase pravidelnější,“ usmívá se Tomáš Pancíř.

Ptejte se moderátora

Související