‚Nebudu skrývat, že jsem byl dojatý.‘ Krejčího přemohly emoce, Slávisté si vlastní gól nevyčítají

16. duben 2023

Remízou 3:3 skončilo 305. fotbalové derby pražských S. Zápas na hřišti Sparty nabídl několik zvratů, a jen několik desítek sekund před koncem to vypadalo na výhru hostů. To ale jen do té chvíle, než si v 94. minutě vsítil vlastní gól slávistický stoper Aiham Ousou.

Derby pražských „S“ o první místo fotbalové tabulky je za námi. Sparta se nakonec rozešla se Slávií nerozhodně 3:3, ačkoliv to v hektickém závěru vypadalo, že si hosté odvezou do Edenu tři body.

„Zápas bych zhodnotil asi negativně, protože na konci jsme měli výhru blízko a ztratili jsme ji v posledních sekundách. Ale i to se stává,“ řekl Radiožurnálu Sport autor jedné ze slávistických tref Ivan Schranz.

Čtěte také

I on věděl, že hosté byli kousek od tří bodů, kterými by mužstvo z Edenu ukončilo sérii čtyř po sobě jdoucích venkovních zápasů, ve kterých nezvítězilo. Přesto Ousouovi slávistická kabina nic zazlívat nebude.

„Samozřejmě každý hráč by byl zklamaný, smutný a bude ho to pár dní štvát. My máme ale Aihama neskutečně rádi a stojíme za ním, protože je jeden z nás.“ tvrdí Schranz.

Dojatý kapitán

Zatímco hosté tak po závěrečném hvizdu spíš smutnili, domácí naopak se zaplněným stadionem mohutně slavili, a některými hodně cloumali emoce.

„Nebudu skrývat, že jsem byl dojatý. Říkal jsem klukům, že to, co jsme dokázali, dvakrát vyrovnat, hlavně v nastavení na 3:3, to jsem tady dlouho necítil. Průběh sezony, kam směřujeme, jak se vyvíjíme, to byl důvod mých emocí,“ popsal kapitán Sparty Ladislav Krejčí své myšlenky, zatímco fanoušci na Letné zpívali.

Sparta díky remíze 3:3 zůstala na prvním místě ligové tabulky, Slavia je tři kola před koncem základní části s dvoubodovým odstupem právě za svým městským rivalem.

autoři: Adam Weidenthaler , mim
Spustit audio

Související