Měli jsme na to a selhal jsem, litoval Stanislav Tecl

20. březen 2014

Fotbalisté Plzně se s pohárovou Evropou loučí v osmifinále. Na domácím stadionu sice porazili francouzský Lyon 2:1, jenže to bylo vzhledem k výsledku 1:4 z prvního zápasu na postup málo. Nepomohl ani pokutový kop, který neproměnil Stanislav Tecl.

„Podali jsme výborný výkon a myslím, že jsme měli na to i těch 4:1 uhrát,“ řekl Českému rozhlasu po utkání plzeňský útočník Stanislav Tecl.

Sám měl největší příležitost zápas ještě více zdramatizovat. „Chyběly jen dva góly a největší šancí byla penalta. Kdybych jí proměnil, tak máme dvacet minut na to, abychom vstřelili branku. Selhal jsem v ten nejhorší moment,“ litoval Tecl.

Přes vypadnutí podala Viktoria dobrý výkon. „Šli jsme za tím od začátku do konce. Ve druhém poločase jsme Lyon k ničemu nepustili a mohlo to skončit i lépe,“ těšilo útočníka Vitkorie.

Účast v Evropské lize je i velkou zkušeností. „Bylo to fantastické. Zápasy, které jsme odehráli, už nám nikdo nikdy nevezme. Je to zážitek na celý život,“ uvědomuje si třiadvacetiletý útočník.

Výkon proti Lyonu by mohl Plzni pomoci i v domácí soutěži „Teď je před námi dlouhá cesta v lize a doufám, že tento výsledek nám pomůže odrazit se k lepším výkonům,“ zakončil Stanislav Tecl.

autoři: jpa , vman
Spustit audio