Martin Veselovský ve vašem kraji o vašich problémech

Každý měsíc zavítáme se speciálním vydáním Dvaceti minut Radiožurnálu do jednoho kraje – začínáme ve Středočeském. Má se letiště ve Vodochodech rozšiřovat? Poslouchejte ve středu 26. ledna od 17 hodin. Na veřejnou diskusi můžete přijít i vy.

Své stálé místo v našem vysílání mají od loňského roku speciály Martina Veselovského. Začali jsme předvolebními diskusemi a letos se zaměříme na témata z vašeho kraje. Každé setkání uslyšíte vždy na Radiožurnálu a regionální stanici Českého rozhlasu.

Na první veřejnou debatu zavítáme ve středu 26. ledna do Kulturního a společenského střediska v Kralupech nad Vltavou, na náměstí Jaroslava Seiferta 706. Přímý přenos začíná v 17 hodin na frekvencích Radiožurnálu a Českého rozhlasu Region. Chcete-li se přijít ptát i vy, dostavte se, prosím, na místo konání už v 16.45 hodin.

Téma vašeho kraje – rozšíření letiště Vodochody

Ministerstvo životního prostředí má do poloviny tohoto roku rozhodnout, jestli se ze středočeského letiště Vodochody stane mezinárodní terminál. Finanční skupina Penta, která letiště vlastní, udělala podle svých představitelů vše pro to, aby souhlas ministerstva získala.

Speciál Martina Veselovského na téma: Rozšíření letiště Vodochody

Už za tři roky by tak obyvatelům přilehlých středočeských měst a vesnic mohlo nad hlavami přelétávat zhruba 140 velkých dopravních letounů v jediném dni. Co by se v takovém případě stalo se životním prostředím v okolí letiště? Jaký dopad by jeho rozšíření mělo na hustotu dopravy v nejbližším okolí? Propadly by se ceny nemovitostí v blízkosti moderního mezinárodního letiště?

Odpovědi bude hledat Martin Veselovský ve veřejné diskusi Radiožurnálu. V živém vysílání přivítá starostu Kralup nad Vltavou Petra Holečka, ředitele letiště Vodochody Martina Kačura, poslance KSČM Pavla Hojdu, místopředsedkyni Poslanecké sněmovny za Věci veřejné Kateřinu Klasnovou a náměstka ministra životního prostřed Iva Hlaváče.

Každou diskusi vysíláme i na internetu a v živém videopřenosu na zpravy.rozhlas.cz.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio