Martin Procházka: Jirka Šlégr bude ve volbě na šéfa hokejového svazu hlavním favoritem

7. červen 2022

Jak lze zhodnotit působení odstupujícího prezidenta Českého svazu ledního hokeje Tomáše Krále? Kdo ho nahradí v důležité funkci? Volba nového šéfa proběhne v sobotu 18. června. Jak graduje play off zámořské NHL? Ožehavá témata rozebírá aktuální díl pořadu Čistá hra Martina Procházky. Poslechněte si zajímavé názory hokejového experta Radiožurnálu Sport.

Éra Tomáše Krále skončila. V čem byla tak silná, že v předešlých volbách mnohdy neměl ani protikandidáta?

Podle mě to ovlivnil prvotní úspěch, kdy český hokej díky němu získal i hodně financí. Nikdo podobný se během jeho působení neobjevil. Jména kandidátů se začala objevovat až po tom, co se vyrojila kauza kolem Tomáše Krále a jeho minulosti.

Čtěte také

Ze všech dosud známých kandidátů je v seznamu nejmladším Jiří Šlégr. Jak vidíš jeho šance?

Všechny aktivity Jirky Šlégra ukazují, že kromě sportovní stránky má i dostatek politických zkušeností. Navíc se může spolehnout i na podporu Jaromíra Jágra a kladenských Rytířů. Podle mě Jirka bude velkým favoritem na vítězství v této volbě. 

Musí být řez v tuzemských mládežnických soutěží ještě větší než doposud?

Určitě by se to mohlo ještě zúžit anebo udělat několik úrovní soutěží. Chce to udělat nějakou shodu a domluvit se na společné koncepci. Někteří hráči totiž dorostou později, prostě potřebují více času. Ale těžší a kvalitnější zápasy si musí zasloužit.

Co Martin Procházka říká na přestup Matěje Blümela do Dallas Stars? Jak hodnotí blížící se závěr Stanley Cupu? Poslechněte si celou Čistou hru!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související