Květy Reunion aneb setkání po letech

20. listopad 2008

Ve středu 19. listopadu se v pražském hotelu Pyramida po letech sešli bývalí členové lidového tanečního souboru Květy. V rámci komponovaného večera předvedli lidové tance i tance staré Prahy, zahrála dechová kapela Květovanka a jako hosté večera vystoupily děti z dětského amatérského souboru Kytice.

A jak jim to po těch letech šlo? Uplynulé roky sice asi zahlodaly na kloubech a šlachách tanečnic i tanečníků, ti se však snažili nedat to najevo. Co by mohlo někomu chybět na rozsahu pohybu, vynahradili účinkující divákům několikanásobně výrazem a úžasnými hereckými schopnostmi. Publikum bouřilo ovacemi, někteří nelenili a tleskali ve stoje. Děti obdivovaly rodiče, partneři tanečnic a tanečníků jen vědoucně přikyvovali, protože oni nejlépe věděli, co úsilí muselo být ke zdárnému průběhu vystoupení vynaloženo.

Sešli se staří kamarádi všech generací, vzpomínalo se, tancovalo, zpívalo. Bývalí členové Květů prokázali, že rozhodně nepatří do tanečního důchodu. Mají můj obdiv za to, jak zvládli rychlé polky, obkročáky, třasáky i kankán na známou melodii Bajkajlaj. Doufejme, že toto setkání nebylo poslední.

Závěrečný kankán
autor: zuf
Spustit audio