Kočí: Nemůžeme jen recyklovat, je třeba snížit množství odpadu. A nepřehazovat ho na jiné

30. leden 2020
Podcast Budoucnost R

Když budeme recyklovat, získáme z PET lahví třeba fleecové bundy. Když ale budeme JEN recyklovat, budeme mít všichni tolik bund, že nebudeme vědět, co s nimi, ilustruje docent Vladimír Kočí z VŠCHT. Podle něj je nutné snižovat množství vyprodukovaného odpadu a recyklované výrobky musí mít dlouhodobou hodnotu. Upozorňuje, že západní země se zbavují například elektroodpadu tak, že ho vyváží například do Afriky. Země jako Ghana si přitom nedokážou poradit ani s vlastním odpadem.

O podcastu Budoucnost R

Podcast Budoucnost R v mujRozhlas

Co by měl být první krok k tomu, abychom se vyhnuli momentu, kdy náš svět přestane být obyvatelnýBudoucnost R se ptá vědeckých osobností z různých oborů – od genetiky až po mobilitu. Na nové rozhovory se můžete těšit vždy ve čtvrtek. Poslouchejte na webu nebo v mujRozhlas.

Jak podcast odebírat v mobilní aplikaci mujRozhlas?

  1. Zobrazte si v aplikaci podcasty
  2. Klikněte na Budoucnost R
  3. V pravém horním rohu nad obrázkem byste měli vidět tři tečky
  4. Klikněte na tečky a z nabídky vyberte Přidat pořad do mujPlaylist
  5. Budoucnost R pak už vždycky najdete – stačí na liště kliknout na ♥mujPlaylist
autor: Vojtěch Koval
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.