Koalice na pražském magistrátu se rozpadne v řádu měsíců, myslí si Jakub Michálek z Pirátů

Pražská primátorka Adriana Krnáčová komunikovala špatně navenek, ale například Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu pražských Pirátů, problémy v komunikaci nevnímal. Za stěžejní považuje fakt, že primátorka připustila chybu, ke které došlo.

„S Piráty komunikovala dobře. Až do problému se stavebními předpisy,“ potvrzuje Jakub Michálek během rozhovoru s moderátorkou Karolínou Koubovou.

Podle něj byl hlavní problém okolo stavebních předpisů v politické dohodě, jejímž cílem mělo být schválení návrhu připraveného Martinem Stropnickým.

„Současná koalice pokračuje, bude nějakým podivným způsobem fungovat, ale v řádu měsíců se rozpadne a bude nahrazena jinou,“ domnívá se Jakub Michálek. Současně uvádí, že pokud tato situace skutečně nastane, měli by se Piráti zúčastnit vyjednávání o nové koalici.

Čtěte také

Pražští Piráti si ovšem zužují možnosti vyjednávání, odmítají totiž spolupracovat s ČSSD, ODOS a KSČM. „Zůstává nám hnutí ANO, tedy vítěz voleb, a druhá TOP 09, která se rozpadla na skupinu kolem bývalého primátora Hudečka a na TOP 09 vedená panem Novotným. S nimi by se muselo vést jednání,“ popisuje.

Jakub Michálek, Česká pirátská strana

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio