Jiří Dienstbier mladší, pražský zastupitel

Získat zpět poměr 41 z 81 hlasů v Senátu, tedy senátní většinu, to je cíl předsednictva ČSSD, se kterým doporučilo nasadit do boje o uvolněné křeslo po zesnulém Jiřím Dienstbierovi jeho syna. Jenomže kladenská ČSSD, za kterou by měl kandidovat, ho nechce, má svého vlastního kandidáta. Rozhodnutí padne ve čtvrtek, kdy zasedá krajský výkonný výbor strany. Co hodlá v této situaci Jiří Dienstbier mladší dělat? Bude bojovat o možnost navázat na otcovy politické aktivity? Začíná Dvacet minut Radiožurnálu. A ve studiu vítám Jiřího Dienstbiera mladšího, který mimo jiné kandidoval i na pražského primátora, dobrý podvečer.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Dobrý den.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
A připomenu také, že vašim dotazům je k dispozici náš email dvacetminut@rozhlas.cz. Doplňující volby do Senátu budou 18., 19. března v Kladně, vy jste se pozastavil nad tím, že prezident Václav Klaus vyhlásil ten termín voleb ještě před tím, než byl váš otec pochován. Vnímáte to jako necitlivost od Václava Klause?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Přesně tak jsem to vnímal, protože pan prezident měl zhruba měsíc na to, a by doplňovací volby vyhlásil a on spěchal velmi rychle, hned v úterý je vyhlásil, nepočkal ani na tátův pohřeb. Mně to přišlo nekorektní. Myslím si, že to bylo proto, že chtěl vyhlásit volby na den, kdy my máme sjezd, že to byl takový drobný naschvál a kdyby čekal do dalšího týdne, tak už by to nestihl na tento termín vyhlásit.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Statutární místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka k vašemu doporučení jako kandidáta do Senátu řekl, cituji: "Je to poměrně silný názor, který vyjádřilo předsednictvo strany vůči středočeské organizaci sociální demokracie. Já osobně budu apelovat na členy středočeské organizace, aby toto doporučení respektovali." Jenomže z Kladna zní, že chtějí, aby se o Senát snažil náměstek primátora Zdeněk Sybík. Jak vy to vlastně teď máte ve straně, když okresní organizace dostane důrazné doporučení předsednictva, poslechne ho?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
To já nevím. Krajský výkonný výbor Středočeského kraje je autonomní orgán, bude se rozhodovat on a samozřejmě vnímá různá doporučení, ať už z obvodních organizací nebo tedy z okresních organizací anebo od vedení strany. V té úvodní upoutávce, kterou jste říkala, to zaznělo, že nám jde o hodně, že chceme získat zpátky 41. mandát v Senátu tak, abychom mohli efektivně ovlivňovat dění v republice, abychom mohli předkládat alternativy k tomu, co předkládá vládní většina v Poslanecké sněmovně, kde má výraznou většinu. Ve sněmovně se dneska už v podstatě nevede žádná debata, zákony se často přijímají ve zkráceném řízení, v legislativní nouzi, často s vyloučením rozpravy, ani při schvalování důvěry vládě ministři neodpovídali na dotazy opozice, takže debata z Poslanecké sněmovny vymizela, dochází tam k porušování takových principů, které jsou běžné v civilizovaných zemích, jako je poměrné zastoupení stran podle jejich síly. My chceme v Senátu nabízet alternativu, kultivovat českou politickou scénu, dodržovat pravidla, vést debatu, protože politická rozhodnutí, zejména ta zásadní bez diskuse přijímat nelze, bez toho, aby byly slyšeny všechny názory. A to si myslíme, že by mohl plnit Senát, a proto je pro nás velmi důležité získat zpět ten 41. mandát. A mojí podporu z předsednictva chápu jako vyjádření názoru, že bych to mohl být já, komu by se to snad mohlo podařit. Ale na druhou stranu volební obvod Kladno se skládá z jižní části kladenského okresu a ze severní části Prahyzápad. Z Prahyzápad přišly i jiné návrhy, mimo jiné i na mojí nominaci, to, že pan Syblík a jeho kolegové na Kladně usilují o jeho nominaci, to je zcela legitimní a musíme všichni počkat na to, jak se rozhodne krajský výbor tento čtvrtek a předpokládám, že jakmile to rozhodnutí padne, ať už bude takové nebo onaké, takže ho všichni budou respektovat a uděláme všichni všechno pro to, abychom ten 41. mandát získali zpátky.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Tak, vy jste mi teď opravdu téměř jedním dechem vysvětlil odpovědi na několik dalších otázek. Já bych se vás stejně zeptala, co chcete přinést do Senátu, takže vám za to děkuji, je to v pořádku, ale ještě jste mi stále neodpověděl na to, jestli se posloucháte navzájem ve straně, jestli ctíte jakousi hierarchii, když předsednictvo řekne, takhle by to mělo být, jestli to ti nižší poslechnou?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
To samozřejmě není nijak jisté. To doporučení bylo doopravdy velmi výrazné, předsednictvo se tak usneslo jednomyslně, předpokládám, že členové krajského výboru ve středních Čechách tuto informaci budou brát jako nějakou podstatnou a že i s přihlédnutím k tomu budou rozhodovat. Ale stejně tak mohou zaznít i nějaké jiné informace, například názory okresních organizací ve Středočeském kraji, které mohou a nemusí být rozdílné.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
A zeptám se ještě jinak, v případě, že byste toto doporučení od regionů nedostal, tak se své kandidatury bez boje, bez jakéhokoliv nátlaku nebo přesvědčování vzdáte?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Tam nejde o žádný boj. Tím rozhodnutím bude věc vyřešena. Tak jak rozhodne ve čtvrtek krajský výbor, tak tak to bude.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Vy jste Lidovým novinám řekl, že vaše rodina pochází z Kladenska, narodil se tam váš otec a že tedy máte k volebnímu místu vztah. Na druhou stranu, když jste kandidoval na primátora, tak jste měl zase jako vývěsní štít svou práci zastupitele v Praze 2, kde bydlíte téměř celý život. Nezlobte se na mě, ale není to až příliš flexibility během pár měsíců takový vážný zájem o dvě místa? Praha, Kladno.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Není to, není to snad příliš flexibility, věřte mi, že jsem neměl zájem na tom, aby se konaly doplňovací volby na Kladně, byl bych nejradši, kdyby žádné nemusely být. A ke kladenskému regionu, já si nehraju na to, že jsem, já tam nebydlím, to znamená, nemohu tvrdit, že jsem já rodilý Kladeňák nebo, ale ta rodinná vazba tam je. Já jsem tam s tátou mnohokrát byl, vždycky ukazoval místa, ke kterým on měl vztah ze svého dětství, mám tam tu vazbu zprostředkovanou, mám celou řadu vzpomínek ještě i třeba z poslední doby, kdykoliv na Kladensko přijedu, ať už s tátou nebo sám, a potkávám se zejména se staršími lidmi, tak na rodinu vzpomínají, protože oba moji prarodiče tam byli lékaři, dědeček byl ředitelem kladenské nemocnice, babička dětská lékařka, která tam dělala různé činnosti, kterým bychom dnes říkali charitativní, a ti lidé tam dodnes i na mé prarodiče vzpomínají, takže naše rodina má k tomuto regionu vztah a dodnes se tam i ke mně, když tam přijedu, řada právě těch starších lidí hlásí, takže ...

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Když dovolíte, děkuji, já jsem, myslím, že i posluchač ...

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Je to, má to doopravdy i docela osobní rovinu pro mě, ale není to ...

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
... pochopil, ano, ale vy jste, vy jste načal, pardon, že vás přerušuji, tím, že jsou tam i vztahy k lékařům a tady je aktuální problém na Kladně, nejen tedy na Kladně, v celé České republice, jde o kladenskou nemocnici, v rámci akce Děkujeme, odcházíme právě na Kladně hrozí, že odejde ze středočeských lékařů lékařů zcela nejvíc. Tam hrozí i kolaps neurologického oddělení. Jak vy byste mohl nebo radil tuto situaci řešit?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Tak já myslím, že to je širší problém. Vy sama jste zmínila, že se to netýká jenom Kladenska, je to celorepublikový problém.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Přesto byste kandidoval za Kladno, proto se ptám.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Je to, je to způsobeno dlouhodobým neřešením problémů ve zdravotnictví a souvisí to i s celkovým přístupem k této, této vlády k veřejným službám a zdravotnictví je jedna z těch nejvýznamnějších veřejných služeb. Tady vláda vlastně tím, jakou dělá rozpočtovou a daňovou politiku, jak podsekává daňové příjmy, není ochotna se bavit o nějakém spravedlivém daňovém systému, tak pak logicky chybí peníze na veřejné služby a zdravotnictví je jedna z nich. Já se příliš doktorům nedivím, že už reagují takto radikálně, protože ...

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Takže podporujete ty odcházející lékaře na Kladně?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já podporuji jejich požadavky. Je samozřejmě nešťastné, pokud dojde k ohrožení péče, to bych byl velmi nerad, ale myslím si, že míč je teď na straně vlády, že vláda musí přijít s nějakým rozumným kompromisním návrhem, že musí lékařům dát nějakou jasnou perspektivu, jak chce financování zdravotnictví řešit, včetně jejich platů. Nejde to asi řešit jenom na Kladně, ten, to řešení musí být systémové pro celou Českou republiku, nejenom pro jednu nemocnici.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Podívejme se na to úhlem faktů. Lékaři chtějí peníze, má jim je vláda dát?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já si myslím, že lékaři si zaslouží vyšší peníze, než jaké mají. Pravděpodobně to není možné dosáhnout teďkom ze dne na den, poté co se to dlouhou dobu neřešilo. Já si myslím, že kdyby vláda přišla s kompromisním řešením a dala lékařům jasnou a nějakou, nějak závaznou perspektivu, jak jim postupně platy navýší, tak i lékaři by byli ochotni k nějakému kompromisu. Byli by ochotni se s vládou dohodnout. Nemyslím si ...

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Pan ministr říká, počkejte na reformu, ministr Heger, ale víte, lékaři chtějí 20 % navíc v březnu, měli by je dostat?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já teď vám neodpovím, jestli by to mělo být přesně 20 %. Já jsem přesvědčen, že kdyby vláda přišla s nějakým návrhem, že něco dostanou teď, něco dostanou v nějaké střednědobé perspektivě, tak že taková dohoda by možná byla, ale obecně si myslím, že ten jejich požadavek je logický. Není možné ...

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Ale vláda už přišla s tím, že počkejte na reformu, potom dostanete přidáno.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
No já vím, ale počkejte, a bude nějaká reforma, když vidíme, jak funguje vláda, jak se hádá úplně o cokoliv, o mnohem drobnější problémy, než je zrovna zdravotní reforma, jak není ochotná od těch ...

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Neboli vy radíte lékařům, aby nevěřili slovům vlády.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
No já na jejich místě bych byl velmi skeptický k tomu, že tato vláda jim je schopna poskytnout cokoliv rozumného.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Takže je de facto podporujete?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
V zásadě podporuji ty jejich požadavky, ano.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
A co postoj pacientů, kteří se cítí v této pozici na straně v podstatě rukojmích?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já jsem říkal, že to je zoufalý krok lékařů, kteří řadu let nevidí žádnou smysluplnou snahu o řešení problémů zdravotnictví. A jak už jsem také říkal, ten krok je na vládě. Teď prostě vláda musí přijít s nějakým kompromisním návrhem, který dá lékařům šanci.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Kdyby vy jste teď měl tu možnost, rozhodoval z pozice vládní strany, dal byste lékařům 20 %navýšení platů v březnu?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Dal bych jim něco teď a nějakou jasnou perspektivu navýšení do budoucna. Asi ne hned 20 % ze dne na den, to asi není řešitelné, nicméně řada, v zásadě ten nárok považuju za legitimní a samozřejmě řešit něco takto na poslední chvíli, to je vždycky špatně, jak už jsem říkal, souvisí to s celkovou vládní politikou, kdy vláda ohrožuje fungování celé řady veřejných služeb tím, že podfinancovává celý veřejný sektor.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Je situace uvnitř ČSSD nakloněná ke změně lídra? I na to se zeptáme Jiřího Dienstbiera mladšího. Poslouchejte dál Dvacet minut Radiožurnálu. Ještě se vraťme k tomu, že váš možný soupeř k křeslo senátora za TOP 09 a Starostové Luděk Kvapil, starosta Kmetiněvsi, řekl, že vás považuje za největšího soupeře a zdůvodnil to dvěma pohledy, cituji: "U dost voličů může být hlasování ovlivněno tím, že jde o dědictví po otci." To je první důvod. Jak vnímáte tento pohled?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Tak já jsem zvyklý, že po celý můj život mě někdo částečně hodnotil ne podle mých činů, ale podle mého otce, takže připouštím, že tam toto může hrát nějakou roli. Bylo to v dobrém i ve zlém v různých dobách, nemohu to vyloučit, jak se budou lidé rozhodovat. Na druhou stranu si myslím, že mám za sebou svojí vlastní výraznou jak profesní, tak politickou kariéru, takže ty důvody mohou být i v tom, jak jsem se v minulosti choval a co jsem dělal.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Luděk Kvapil hovořil také o dojmu, který jste zanechal, když jste nepodpořil pražskou koalici ODS a ČSSD a k tomu dodal, cituji: "Na druhou stranu si myslím, že právě proto mu nedají ani všichni voliči sociální demokracie." Může to teď podle vás působit na některé voliče jako jakýsi neodhadnutelný sociálnědemokratický živel, když jste nepodpořil koalici ODS a ČSSD v Praze?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já doufám především, že jsem lidi přesvědčil, že když něco řeknu, tak že to platí a že si na tom, za tím stojím, že nezapomínám okamžitě po volbách na své předvolební sliby a myslím si, že by to pro lidi mohla být i určitá záruka, že to, co budu říkat teďko před senátními volbami, pokud vůbec budu nominován, takže pak se podle toho budu chovat i v Senátu.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Takže to nepovažujete za minus pro voliče, ale spíš za plus.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já doufám, že lidé takovéto postoje spíše ocení, protože podle mě naše politika dneska není v dobrém stavu a jedna z věcí, které lidi oprávněné našim politikům vyčítají, že příliš málo dbají na dodržování zásad, jejichž prosazování slibují.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Podle Michala Haška, který je teď mnohými vnímán jako nejsilnější muž strany, můžete počítat s jeho podporou, ale Michal Hašek sbírá na krajských konferencích ČSSD jednu nominaci na předsedu strany za druhou, Bohuslav Sobotka je v tomto ohledu teď pozadu a veřejnost začíná ale vnímat nějaké dělení strany na Haškovce a Sobotkovce, ke komu vy patříte?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já podporuju Bohuslava Sobotku už dlouhodobě. Myslím si, že on nabízí lepší koncept, jeho program považuju za kvalitnější, propracovanější, jeho výhoda je, že dokáže komunikovat i se skupinami mimo sociální demokracii, s levicovými či sociálně liberálními intelektuály, s různými skupinami typu ProAlt a myslím si, že my budeme, pokud chceme obhájit ideu sociálních státu, tak budeme potřebovat velkou podporu právě těchto skupin, abychom dokázali lidi přesvědčit, že ten náš koncept je ten správný. A myslím si, že to Bohuslav Sobotka může přinést spíše než Michal Hašek.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
A kterého z těch dvou vnímáte jako změnu pro stranu?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Právě z hlediska přístupu k politice považuju za větší změnu Bohuslava Sobotku, protože jeho koncept je velmi odlišný od toho, co tady bylo za předchozího předsedy Jiřího Paroubka. Michal Hašek vlastně vzešel z toho Paroubkovského období. On Jiří Paroubek si ho vybral jako předsedu poslaneckého klubu, takže on se velmi úzce podílel na formulování politiky strany v této době, ale na druhou stranu já si myslím, že oba dva jsou poměrně talentovaní politici a že by mohli být kvalitními předsedy. Ale z těch důvodů, které jsem říkal, já přeci jen preferuji velmi výrazně Bohuslava Sobotku a snažím se ho podporovat i v těch vnitrostranických diskusích.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
A vy sám nemáte ambice stát se lídrem strany?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já nemám ambice kandidovat na březnovém sjezdu na předsedu strany zcela jistě.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Ani na tom dalším volebním sjezdu?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Já vůbec nevím, co bude na nějakém dalším volebním sjezdu, takže to nemá smysl teď řešit. Já doufám, že zvolíme dobrého předsedu, který bude tak kvalitní a bude úspěšně vést sociální demokracii, že za dva roky nebude důvod měnit.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Víte, vy jste zmínil jméno Jiřího Paroubka, k tomu se váže poměrně aktuální věc. Jiří Paroubek dnes uvedl v tiskové zprávě, cituji: "Pokud ministr dopravy a bývalý majitel bezpečnostní agentury ABL Vít Bárta neodstoupí z vládní funkce, měla by sociální demokracie vyvolat hlasování o nedůvěře kabinetu." Tím reaguje Jiří Paroubek kvůli kauze sledování politiků v Praze 11 agenturou ABL, připomenu, že ministr to důrazně popírá. Měl by podle vás Vít Bárta odstoupit?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Tak já si myslím, že by měl odstoupit, protože nevím, jestli jeho agentura dělala něco nelegálního, na to nemám natolik detailní informace, ale rozhodně se mi to nelíbí takovéto přístupy k řešení politických problémů, nechávat sledovat bezpečnostními agenturami své soupeře.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Vy nevíte, jestli to dělal, ale měl by odstoupit.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Měl by odstoupit proto, že nevěrohodně vysvětluje tuto kauzu. Několikrát měnil verze a přijde mi to jeho vysvětlení velmi nevěrohodné.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
A je to i podle vás na další pokus o vyvolání hlasování o nedůvěře vládě, jak píše Jiří Paroubek?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
To je asi na širší úvahu. Je zcela nepochybné, že tato vláda nemá důvěru sociální demokracie, to znamená, budeli kdykoliv jakékoliv hlasování o důvěře či nedůvěře, ať už ho vyvolá kdokoliv, tak budeme proti této vládě hlasovat. Nemyslím si, že jednání Víta Bárty je tím nejdůležitějším důvodem, tím hlavním důvodem je, jakou vláda dělá celkově politiku a je to právě její snaha zlikvidovat sociální stát, maximálně redukovat veřejné služby, ať už se to týká zdravotnictví, školství, důchodového systému, snaha těch optoutů, což je vlastně privatizace převedení správy důchodových fondů do rukou finančních skupin s velkým rizikem, že lidi tyto peníze nikdy nedostanou. A je to podfinancování bezpečnosti policie, hasičů, prostě celá řada veřejných služeb, které tato vláda ohrožuje. To si myslím, že je ten hlavní důvod, proč tato vláda nemá důvěru v sociální demokracii.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Proto jste také opoziční stranou. Ale já jsem se ptala, jestli stojí na rezignaci Víta Bárty snaha sociální demokracie vyvolat další pokus o hlasování o nedůvěře vládě?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Nemyslím si, že to je ten hlavní důvod, proč by se mělo hlasovat o nedůvěře vládě.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Dnes byl novým policejním prezidentem jmenován Petr Lessy, ministr vnitra Radek John ho uvedl do úřadu i přesto, že premiér Nečas řekl, že tomu přes výhrady nebude bránit, to znamená výhrady měl, předtím jsme slyšeli od pana prezidenta, že by premiér měl posvětit volbu policejního prezidenta, což se tedy de facto nestalo, jak vy vnímáte ten celý proces uvedení do funkce policejního prezidenta?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Tak asi je především dobře, že už nějaký policejní prezident je, že snad začne policie zase trošku normálně fungovat. Já neznám osobně pana Lessyho, takže nedokážu posoudit, jak špičkovým odborníkem na řízení policie je, ale je lepší, že je někdo, než aby se tady vládní koalice ještě několik týdnů nebo měsíců hádala, kdo policejním prezidentem bude. Samo o sobě je vůbec nešťastné, že jsou takovéto politické tlaky kolem jmenování policejního prezidenta, protože ten by měl zajistit nezávislé fungování policie, měl by jí chránit před politickými tlaky, zejména právě v trestních kauzách, které mohou souviset například s úplatkářskými kauzami, s klientelismem, s korupcí, kde samozřejmě ty politické zásahy jsou nejvíce motivovány a jsou nejméně žádoucí při tom.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Takže to, co proběhlo kolem jmenování policejního prezidenta, podle vás nasvědčuje tomu, že je teď policie nebo začíná být chráněna před politickými tlaky, anebo právě naopak?

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Vůbec to, že dvě vládní strany vedou válku o to, která získá vliv nad policií prostřednictvím jmenování policejního prezidenta, to samo o sobě příliš velkou důvěru v to, že by nechtěly zasahovat do rozhodování policie, nedává. To bylo samo o sobě špatně.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Říká ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Jiří Dienstbier mladší. Já vám díky za váš čas, na slyšenou.

Jiří DIENSTBIER ML., pražský zastupitel /ČSSD/:
Nemáte zač, na shledanou.

Štěpánka ČECHOVÁ, moderátorka:
Od mikrofonu se loučí Štěpánka Čechová.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je společnostNEWTON Media, s.r.o. <http://www.newtonmedia.cz/>Texty neprocházejí korekturou. Zvukové záznamy Ozvěn dne, Dvaceti minut Radiožurnálu i dalších zpravodajských a publicistických pořadů si můžete poslechnout v iRadiu <http://www.radiozurnal.cz/audio>.

Pokud se chcete našeho hosta na cokoliv zeptat, můžete své dotazy zasílat buď na adresu 20minut@rozhlas.cz, nebo použít facebookovou stránku pořadu. Na otázky v diskusním fóru bohužel hosté nemohou reagovat.

autor: šče
Spustit audio