Jeroným Tejc, poslanec za ČSSD

Jedinému kontrolnímu orgánu civilní kontrarozvědky sněmovní komisi pro kontrolu BIS se nedaří získat informaci, zda je tato zpravodajská služba autorem odposlechů Bém Janoušek a zda odposlechy unikly z BIS. Navíc je na stole otázka, zda poslanci vůbec mohou BIS přimět, aby jim požadované informace poskytla a což je také otázka na dnešního hosta Dvaceti minut Radiožurnálu, přeji vám dobré odpoledne. Tím dnešním hostem je poslanec a stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc. Dobrý den, pane poslanče.

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Dobrý den.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Považujete za standardní, že BIS tedy kontrarozvědka podle svého šéfa neví po více než týdnu, kdy nahrávky jsou na veřejnosti, zda tyto nahrávky, které zveřejnila Mladá fronta DNES, unikly od ní nebo ne?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Já se přiznám, že za nestandardní bych to považoval ve chvíli, kdyby nebyla schopna sdělit premiérovi či této komisi, jak to skutečně je. Chápu možná technické srovnání toho materiálu, který pořídila, respektive získala Mladá fronta se záznamy BIS, protože dnes je nepochybné, a myslím, že k tomu se už Bezpečnostní informační služba přiznala, že pořizovala v určitém časovém horizontu odposlechy pana Janouška.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Jenom pardon, pane poslanče, Jiří Lang, ředitel BIS nevyloučil před novináři, že BIS je autorem těch odposlechů. Vy to považujete za hotovou věc?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Já si myslím, že v tuto chvíli to jasné není, není jasné, zda v tuto chvíli ty odposlechy, které se objevily v Mladé frontě, skutečně pochází z BIS. Podle mého názoru je velmi pravděpodobné, že BIS odposlouchávala pana Janouška na základě soudního povolení, ale není v tuto chvíli prokazatelné, zda ty odposlechy se shodují a tedy, zda skutečně došlo k úniku z Bezpečnostní informační služby.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Je vůbec důležité vědět, jestli došlo k úniku z BIS, není důležitější vědět, že tyto nahrávky řekněme byly pořízeny Bezpečnostní informační službou?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Myslím, že je důležité oboje právě proto, že za prvé nesmíme zapomínat na obsah těch nahrávek, který je skutečně vážný a kterým se budou zabývat nejen politici, ale budou se jím zabývat, doufejme, i orgány činné v trestním řízení, ale samozřejmě by nebylo dobře, aby, pokud tady existuje záznam, poslech, případně tajná zpráva BIS, aby tato unikla nikoliv jen do médií, ale třeba do bezpečnostní agentury ABL, ale to jsou dnes skutečně zatím jen spekulace a já doufám, že se velmi brzy dozvíme, zda k tomu skutečně došlo.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Kdyby se ukázalo, že ty nahrávky odposlechů opravdu unikly z kontrarozvědky, co by mělo následovat?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Tak určitě by mělo následovat šetření, které už začalo v rámci inspekce Bezpečnostní informační služby, na kterou dohlíží státní zástupce, tedy není to vnitřní vyšetřování této služby samotné, myslím, že objektivita státního zastupitelství zaručuje to, že nebude ta věc zametena pod koberec, kdo konkrétně případně tyto záznamy vynesl a komu a pokud se to podaří, tak samozřejmě může následovat potrestání toho konkrétního člověka, či odpovědného zaměstnance, který měl chránit toto tajemství a nepochybně by musela být vyvozena i odpovědnost vůči vedení toto služby ať už vůči řediteli nebo některému z vedoucích zaměstnanců.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
V zákoně o Bezpečnostní informační službě je celkem jasně napsáno, že zpravodajská služby poskytuje sněmovní kontrolní komisi zprávu o použití zpravodajských prostředků, a to pouze ve věcech a případech, ve kterých Bezpečnostní informační služba svou činnost již ukončila. V čem je problém? Proč už tato informace není jasně na stole minimálně skrze poslance oné kontrolní komise, když jde o 5 let starou záležitost?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Tam jsou dva problémy, jedna je otázka rozlišení, co je a co není živá kauza, pokud to sledování stále probíhá, a to je skutečně bohužel na zvážení spíše Bezpečnostní informační služby než poslanců, a ten druhý problém je, že onen přehled, který dostává tato komise, je skutečně jenom hrou čísel, to znamená, že komise se dozví, kolik odposlechů bylo nasazeno, dozví se také, s jakým zaměřením, to znamená například organizovaný zločin, terorismus či ekonomické zájmy, ale neví, kolika konkrétních osob řekněme se může celá ta kauza dotýkat, případně, které konkrétní osoby to jsou. Je to na jedné straně špatně pro kontrolu, na straně druhé dobře, protože pokud by poslanci jako politici měli informace o tom, kdo se odposlouchával v posledních dvou nebo třech letech, byť už ta kauza nebude živá, tak by to mohlo ohrozit podle mého názoru vůbec fungování celé zpravodajské služby.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
No, přesto přese všechno včera dal Hospodářským novinám krátký rozhovor při svém odchodu z Poslanecké sněmovny ředitel Bezpečnostní informační služby Jiří Lang a ten celý rozhovor končil takovou větou je tady služba, která nemá kontrolu, předpokládám, že mluvil o své službě, o BIS a naráží na to, co vy popisujete, že poslanci kontrolní komise dostávají jen velice kusé materiály, nevidí nikdy jaksi dovnitř pod povrch. Není tedy čas na změnu zákona o BIS?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Jednoznačně je. Já už jsem v tom minulém období, když jsem byl předsedou této parlamentní komise, upozorňoval na to, že ta naše kontrola je sice relativně účinná, ale jenom do určité míry. My jsme nebyli schopni stoprocentně ověřovat informace, které nám sděloval ředitel BIS. Záleželo hodně na jeho vůli, zda nám umožní nebo neumožní nahlédnout do konkrétních materiálů, ve většině případů se to stalo. Ta spolupráce byla podle mého názoru dobrá a bylo to podle mého názoru i výhoda pro ředitele, protože ředitel nemá co skrývat, pokud ta služba nemá, co skrývat a předloží důkazy té kontrolní komisi, ta může jasně říct, že ta služba, ta se ničeho nezákonného nedopustila. V případě ale, že by to bylo naopak, pokud bysme my informaci vyžadovali a služba měla co skrývat, tak je v zásadě sdělit nemusí. Proto já jsem už tehdy se snažil iniciovat jednání, které by vedlo k přijetí zákona o kontrole zpravodajských služeb, a to se bohužel nestalo. Musím říct, že to je vina všech vlád od roku 1994, protože ten zákon o zpravodajských službách předpokládá, že vznikne zákon o kontrole už právě od tohoto roku a do této chvíle nebyl žádný takový zákon přijat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Kontrola samotné BIS nebo jakékoliv zpravodajské služby je jedna věc, druhou věcí je, že pokud tedy opravdu je autorem oněch nahrávek Bém Janoušek BIS, tak vůbec není vyloučeno, že se v nějaké podobě a v nějaké zprávě dostaly na stůl tehdejšímu premiérovi Mirku Topolánkovi. Těžko říct, jestli on to může přiznat nebo nemusí, ale není chyba, že není minimálně kontrolním orgánem sněmovny dohledatelné, zda se tak opravdu stalo?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
To je určitě také velká chyba. My jsme se potýkali s tím, že jsme nezískali od BIS, protože k tomu byl potřeba souhlas vlády, seznam konkrétních informací, minimálně přehled jejich, to znamená, pojmenování těchto informací, které šly ke konkrétním ministrům či předsedovi vlády. Pak by samozřejmě alespoň z toho obsahu, z toho základního názvu bylo zřejmé, zda informace tohoto typu získali a případně, jak s nimi naložili. Proto já říkám, že bychom měli zřídit dvoustupňovou kontrolu zpravodajských služeb, nejen BIS, ve které by fungovali odborníci 3, možná 5 důvěryhodných osobností, které by měli nejen přístup k informacím této služby, když by ověřovali to, co dnes ověřit potřebujeme, ale také by měli přístup k tomu, jak vládní představitelé nakládají s informacemi zpravodajských služeb a zda je nehází do koše.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Myslíte si, pane poslanče Tejci, že se veřejnost dozví, jestli informace o tom, co padlo v rozhovorech mezi Pavlem Bémem a Romanem Janouškem měl na stole tehdejší premiér a předseda ODS Mirek Topolánek?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Jednou se to určitě dozví. Na druhé straně já bych nepředpokládal, že BIS předávala předsedovi vlády přímo odposlechy. Nepochybně ale ty informace o tom, jak to v Praze chodí, jak se propojují mafiánské struktury nejen v Praze, ale možná obecně na té celostátní úrovni k premiérovi doputovala, koneckonců když si každý na stránkách BIS najde výroční zprávy, které jsou veřejné, ty části, které jsou veřejné, tak tam tyto informace najde. Nejsou tam konkrétní jména, ale velmi dobře je tam popsána struktura toho, jak organizovaný zločin se snaží nabourat ta nejvyšší patra politiky a jakým způsobem se vyvádějí prostředky z veřejných rozpočtů. Takže věřím tomu a skutečně si nedovedu představit, že by ředitel Bezpečnostní informační služby, pokud by tyto informace měl, je nepředal tomu adresátovi, kterým byl premiér, případně, že by nebyly obsaženy v té tajné části zprávy BIS.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Říká zatím ve Dvaceti minutách Radiožurnálu poslanec za ČSSD a také stínový ministr za tuto politickou stranu Jeroným Tejc. Počítáte, pane poslanče, s tím, že Roman Janoušek v inkriminovaném roce 2007, ze kterého pocházejí ty zveřejňované fragmenty odposlechů, mluvil také s někým jiným než s Pavlem Bémem?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Tak nepochybně pan Janoušek tak, jak jsme mohli teď vidět, byl velmi aktivní a pohyboval se v celém politickém prostředí, a proto podle nás je důležité to, aby co nejdříve byly zveřejněny veškeré informace, a proto také předseda komise, pan Dolejš, který je členem sociální demokracie ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
To je předseda komise pro kontrolu BIS.

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Pro kontrolu BIS, požádal pana ředitele, aby sdělil, zda je nebo není schopen odtajnit celý ten svazek, který se týkal lobbistických aktivit v Praze a požádal o to také premiéra. Já myslím, že to je nejlepší způsob, jak se dozvědět, jestli pan Janoušek komunikoval pouze s panem Bémem nebo ještě s někým jiným a kdo další by měl odejít z politiky po Pavlu Bémovi.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pochopil jsem to správně, že Richard Dolejš jako šéf té kontrolní komise BIS požádal, aby veškeré ty odposlechy byly zveřejněny?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
V zásadě je tomu tak. My bychom rádi, aby byl zveřejněn celý spis, pokud byl veden, pokud skutečně BIS vedla spisy jak na pana Janouška, tak na jakékoliv další lobbisty a tyto věci jsou v zásadě již ukončené, to znamená neprobíhá šetření, tak, aby vláda, případně BIS jako taková tyto věci odtajnila, aby se je dozvěděla veřejnost, protože to je jediný způsob, jak zabránit tomu, aby někteří, kteří dnes možná nejsou zmiňováni v médiích, byli vydíráni a zároveň, aby ovlivňovali, ovlivňovali veřejný život, přesto, že fungovali takovým způsobem, jakým fungovali.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Co znamená, pane poslanče, pro vašeho stranického kolegu Petra Hulinského fakt, že je zmiňován v odposleších, Roman Janoušek několikrát mluvil o tom, že ještě o některé věci bude jednat právě s Petrem Hulinským, sociálním demokratem?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Určitě to pro něj není příjemná zpráva a samozřejmě, jakmile bude stranické jednání, tak se ho na to budeme ptát, budeme chtít vědět, jak Petr Hulinský fungoval, přesto, že musím jasně říct, že v tom období, o které se jedná, sociální demokracie byla v opozici, ODS měla většinu na pražském magistrátu a tvořila koalici se Stranou zelených a se sdružením SNKED tuším.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Mimochodem proč čekáte na jednání stranických orgánů? Předpokládám, že Petr Hulinský má telefon.

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
To určitě má. Já myslím, že v tuto chvíli je nutné počkat, až bude zasedat grémium to nejbližší a tam samozřejmě i určitě otázka Petra Hulinského padne.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Já vím, ale tak dokážu si představit, že Petr Hulinský na otázku, co vám chtěl Roman Janoušek řekne nepamatuju si nebo něco podobného, asi by něco takového mohl říct. Jak to skončí to jednání grémia, jaké bude resumé?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
To já si netroufám v tuto chvíli předjímat, jak bude ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Ne, pane poslanče, abychom si rozuměli, ptám se na to, jestli už ten fakt, že je Romanem Janouškem Petr Hulinský, druhdy významný pražský sociální demokrat, zmiňován jako partner k jednání, jestli je to pro něho diskvalifikující?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Určitě to pro něho diskvalifikující je.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Ve vaší politické straně?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Já jsem přesvědčen, že ano i proto Petr Hulínský skončil jako předseda pražské organizace a v tuto chvíli je řadovým členem.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Skončil proto, že jednal a mluvil s Romanem Janouškem?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Skončil proto, jak fungovala sociální demokracie v tom předchozím období, jakým způsobem Petr Hulínský vedl sociální demokracii, ať už byla v opozici a nebyla dostatečně razantní opozicí, anebo byla v koalici s ODS, to je ten poslední rok.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Občanská demokratická strana Pavla Béma, bývalého primátora vyzvala k tomu, aby nakonec po několika jaksi postupných krocích k tomu, aby složil poslanecký mandát, aby v podstatě opustil politickou stranu. Chystá se něco podobného pro Petra Hulinského?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Je to samozřejmě možné, ale já bych v žádném případě nesrovnával pozici pana Hulinského a pana Béma. Pokud Petr Hulinský se něčím provinil, tak možná tím, že se o něm hovořilo v nějakém odposlechu, ale zatím jsme žádnou konkrétní kauzu, že by Petr Hulinský ovlivňoval, nebo že by nějakým způsobem se podílel na tom, co se dělo v Praze, přímo neslyšeli, takže může to samozřejmě vyvrcholit i tím, že bude vyzván, aby opustil poslanecký mandát, ale v tuto chvíli bych rozhodně nesrovnával Petra Hulinského a Pavla Béma, protože pokud existovalo spojení, tak existovalo duo Janoušek Bém, rozhodně ne Janoušek Hulinský.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Dokážete teď řekněme s určitou mírou autority říct, že nikdo ze sociálních demokratů není vydíratelný tím, že byl v nějakém úzkém kontaktu s Romanem Janouškem?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Tak to určitě říct nemohu, to myslím nemůže říct vůbec nikdo. Každá strana, stejně jako každá společnost má určité procento lidí, za které nemůžete ručit. A myslím, že v sociální demokracii stejně jako v ostatních stranách nebo v každém sdružení prostě platí toto stejné. Já samozřejmě nesleduji každého z našich členů, ani těch výše postavených na každém kroku a nemohu ručit za to, jestli s někým telefonovali nebo ne, a pokud se to prokáže, tak samozřejmě budou muset nést následky svého jednání.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Bývalý premiér Mirek Topolánek tvrdí teď v rozhovoru pro média, že to, co je v odposleších mezi pány Bémem a Janouškem, je jen špička ledovce, že ve skutečnosti to skutečné rozhodování o veřejných věcech běží někde o jaksi stupeň výš, není to mezi milionáři, kterým je asi pravděpodobně Roman Janoušek, ale mezi lidmi, kteří vlastní daleko větší majetky. Tak souhlasíte s takovým pohledem na to, kdo ovlivňuje věci veřejné?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Tak já jsem původně, když jsem slyšel ten výrok Mirka Topolánka, skoro mě napadlo, jestli nemluvil o sobě a panu Dalíkovi, to bylo možná o ten level výš v té politice, protože tam šlo o celostátní témata. Na straně druhé nepochybně kromě pana Janouška tady existuje spousta lidí, kteří fungují na velmi podobné bázi, na tom, že se snaží ovlivňovat rozhodnutí ať už v Poslanecké sněmovně nebo na úrovni vlády, a i proto jsem třeba předkládal společně s Bohuslavem Sobotkou zákon o lobbingu dvakrát neúspěšně v tom minulém období.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Pardon, myslíte, že by zákon o lobbingu nějakým způsobem zamezil, protože popravdě řečeno Mirek Topolánek mluvil například o Andreji Babišovi nebo o panu Tykačovi, že by zamezil těmto lidem, kteří vlastní opravdu velké majetky, ovlivňovat řekněme ne v demokracii standardním způsobem dění?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Určitě by jim stoprocentně nezabránil, ale ztížil by jim to, například poslanci by museli podle tohoto zákona hlásit jakýkoliv kontakt, kde by se někdo je pokusil přesvědčit o změnu zákona. Těch sdružení je hodně, já vůbec nemám problém s tím předat informace veřejnosti o tom, kdo za mnou přišel s jakým návrhem a buď je obhájím, a proto jej podpořím nebo podám, anebo naopak je považuji za nepřijatelný a nepodpořím je, ale to už je potom na tom konkrétním politikovi, jak by se obhájil. Pokud veřejnost nemá tyto informace, tak velmi těžko může ty politiky kontrolovat.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Stále posloucháte Dvacet minut Radiožurnálu. Mým hostem dnes je poslanec za ČSSD a také stínový ministr vnitra Jeroným Tejc. Pane poslanče, včera měl před sněmovní komisí pro kontrolu BIS, o které jsme už několikrát mluvili, vystoupit ředitel BIS Jiří Lang, nestalo se tak, protože váš stranický kolega Richard Dolejš, předseda této komise, vystoupil s požadavkem, aby David Kádner za Věci veřejné jednací prostor opustil, také člen komise. Podle Dolejše byl Kádner ve střetu zájmů, protože před volbami pracoval pro společnost ABL. Co to má co dělat se svědectvím Jiřího Langa?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Já myslím, že transparentnější střet zájmů si vůbec nemůžeme představit. Pan Kádner je člen komise, která má prošetřit, zda z Bezpečnostní informační služby unikly konkrétně odposlechy do ABL. Pan Kádner byl zaměstnancem ABL, možná ještě stále je.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Jenom pardon, abych si to úplně vyjasnil, ten úkol je, jestli odposlechy z BIS unikly do ABL?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Mimo jiné.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Jak jste přišli na to, že unikly do ABL?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Takto se o tom hovořilo v Mladé frontě a Mladá fronta takto psala, to znamená, že ty konkrétní informace získala ABL a Mladá fronta je nyní zveřejnila a my bychom rádi i tuto variantu prošetřili.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Tomu rozumím a jenom jsem se podíval zpátky několik let, kdy například Česká strana sociálně demokratická se před 2 lety v březnu soudila s vydavatelem Mladé fronty DNES a tvrdila, že deník psal lži, o 2 roky později stačí, aby stejný deník napsal, že je tam propojení s ABL a už podle toho jednání na komisi pro kontrolu BIS?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Já myslím, že to je naprosto nesrovnatelné. V tuto chvíli je podezření, že informace proudily do ABL a já si skutečně nedovedu představit, že tohoto šetření ...

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Počkejte, pane poslanče, to podezření přinesl list, se kterým jste se soudili, před volbami 2010 se vaše stranické weby hemžily titulky jako Mladá fronta DNES vede kampaň proti ČSSD, na konci roku místopředseda Škromach se ohrazoval proti lživým informacím Mladé fronty DNES a dneska ta jedna informace, kterou Mladá fronta DNES, tento deník přinesla, pro vás znamená, že je potřeba Davida Kádnera jaksi vyloučit z jednání komise, jejímž je právoplatným členem?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Tak já samozřejmě nevím, jestli informace Mladé fronty jsou pravdivé nebo ne, ale pokud by pravdivé byly, tak prostě pan Kádner u toho být nemůže. Koneckonců pan Kádner je a byl zaměstnancem bezpečnostní agentury, myslím, že vůbec to, že Věci veřejné fungují na vládní úrovni je problém a pokud pan premiér Nečas tak, jak jsme viděli jeho zdůvodnění, rozhodl o tom, že pan John nemůže být ministrem vnitra právě proto, že je z Věcí veřejných a ty jsou napojeny na ABL, že je to bezpečnostním rizikem, tak úplně ze stejného důvodu myslím, že je dobré, abychom trvali na tom, že pan Kádner, který je propojen s Vítem Bártou a byl zaměstnancem ABL, by neměl se účastnit vyšetřování toho /nesrozumitelné/, to uniklo do ABL.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Vy jste, pane poslanče, říkal, že průhlednější střet zájmů snad už nelze ani najít, na druhou stranu František Bublan, který je druhý sociální demokrat v této komisi od revoluce v osmdesátém devátém až do roku 2001 pracoval pro Bezpečnostní informační službu, tedy bývalý zaměstnanec má kontrolovat svého bývalého zaměstnavatele, to není střet zájmů?

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Já myslím, že František Bublan už velmi dlouho se neúčastní práce zpravodajských služeb a na rozdíl od pana Kádnera má velkou důvěru veřejnosti a myslím, že dokonce ani nikdo z koaličních poslanců nezpochybnil jeho fungování a jeho nestrannost, navíc František Bublan odešel z Bezpečnostní informační služby do civilní rozvědky a ta určitě sama o sobě nemá ty nejlepší vztahy s Bezpečnostní informační službou, což je možná škoda.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Bezesporu věc ohledně poskytování informací ze strany BIS kontrolní komisi Poslanecké sněmovny bude dále pokračovat, stejně tak i situace kolem samotné kauzy odposlechů Pavla Béma a Romana Janouška. Mým dnešním hostem byl stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc. Pane poslanče, díky za váš čas. Na shledanou.

Jeroným TEJC, poslanec /ČSSD/, stínový ministr vnitra:
Děkuju za pozvání. Na shledanou.

Martin VESELOVSKÝ, moderátor:
Martin Veselovský byl u mikrofonu Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu, přeji vám příjemný poslech.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je společnost NEWTON Media, a. s. Texty neprocházejí korekturou. Zvukové záznamy Ozvěn dne, Dvaceti minut Radiožurnálu i dalších zpravodajských a publicistických pořadů si můžete poslechnout v iRadiu.

Pokud se chcete našeho hosta na cokoli zeptat, dotaz mu můžete zaslat prostřednictvím mailové adresy 20minut@rozhlas.cz. Na otázky napsané do diskusního fóra bohužel hosté nemohou reagovat.

autor: mav
Spustit audio