Jak žijí Češi v Unii?

13. květen 2003
Češi v Unii

Jak se blíží referendum o vstupu naší země do Evropské unie, připravuje Český rozhlas 1 - Radiožurnál další pořady týkající se tohoto tématu. Jedním z nich je pořad "Češi v Unii". Co všechno se v našem životě změní a co členství v EU přinese, se zatím můžeme jen dohadovat. Spousta našich krajanů už ale v Unii léta žije a ví o tom své.

S jejich postřehy a zkušenostmi seznamuje ČRo 1 - Radiožurnál posluchače každou sobotu v Odpoledním Radiožurnálu ve 14.35 hodin v pořadu "Češi v Unii". Repríza pořadu se vysílá ve čtvrtek večer ve 20.05 hodin.

Výpovědi našich krajanů mají pro českého posluchače výhodu v tom, že jsou autentické, bez nutnosti překladu, věrohodnější, protože k Čechům mluví Češi, kteří navíc mohou srovnávat s českou realitou, kterou znají.

V několikaměsíčním cyklu dostanou postupně slovo naši krajané ve všech nynějších 15 zemích Evropské unie. Dva lidé - každý z jiné země - se střídají po měsíci. Nejprve to byla dvojice Francie - Portugalsko, další je Rakousko - Řecko a budou následovat další.

Materiály zajišťují zpravodajové a spolupracovníci ČRo, do zemí, kde stálí zpravodajové nejsou, cestují reportéři ČRo 1 - Radiožurnálu. Vlastní pořad připravuje a vysílá Jaroslav Skalický.

autor: psk
Spustit audio

Více z pořadu