Jak na Kanadu? „Respekt jen do určité míry. Musíte vědět, že máte šanci,“ říká Slavomír Lener

Čeští hokejisté se probojovali do semifinále hokejového MS. Zítra nastoupí v Praze proti Kanadě. Jak složitý zápas hokejisty čeká? „Jsme realisté, Kanada má nejlepší tým. Ale Finsko do zápasu s námi nastupovalo také jako favorit, a my jsme na ně našli recept,“ říká manažer české hokejové reprezentace Slavomír Lener.

S utkáním s Finy se podle něj dařilo přesilovým hrám, hokejisté také dobře bruslili. „Trenérský štáb se připravoval na celý zápas, hráči byli informování, připravování na jednotlivé detaily, šlo se do velikých detailů a málokdy se povede, když mužstvu dáte nějaké noty a hráči to plní,“ podotýká.

A co se týče rozhodčích, tak ty všechny zákroky velice přesně posoudili, ať to byla hra vysokou hokejkou nebo faul před tím, než Finové dali neuznaný gól. „Jsou to věci, které ze střídačky vidíte z jiného úhlu,“ vysvětluje.

Souhlasí také s tím, že Jaromír Jágr je bůh a má nadlidské hokejové schopnosti. „Všichni musí hrát na 100 %, tým musí mít vysoký standard, a pak musíte mít hráče, který dá něco navíc. To byl Hašek v Naganu a Jarda včera,“ říká s tím, že s takovými hráči má člověk naději na vítězství.

Čtěte také

A jak na Kanadu? Podle je potřeba najít recept, jak zápas vyhrát. „Včera skončil zápas, dostali jsme se na hotel v půl dvanácté a trenéři do půl čtvrté seděli nad videem a všechny zápasy Kanady rozebírali,“ vysvětluje.


Musíte hrát podle své taktiky a strategie, pak nemusíte ztrácet nervy, i když prohráváte

Souhlasí také s tím, že Kanada je neuvěřitelné silná a v defenzivě téměř nemá slabinu. Respektovat soupeře je ale potřeba do určité míry. „Musíte vědět, že máte šanci, že na ně máte, když budete vše dělat dobře,“ nastiňuje.

Co rozhodlo o vítězství českých hokejistů nad Finy? A jak dlouho bude hrát Jaromír Jágr? Poslechněte si záznam Dvaceti minut Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , prh
Spustit audio