Džamila Stehlíková: Tolerantní Česko přijímá homosexuální páry i jejich děti

Bývalý prezident Václav Klaus uveřejnil na svých webových stránkách karikaturu rodin, na kterém tvoří pár lidé stejného pohlaví. Jsou děti vyrůstající v takových svazcích opravdu zmatené, nebo jim nic nechybí? Na to se v pátek ptala moderátorka Veronika Sedláčková Džamily Stehlíkové, členky vládních výborů pro práva dítěte a sexuální menšiny.

„Naším obecným zájmem je blaho dětí. V Česku žije přes tisíc dětí v rodinách s homosexuálními páry,“ popisuje Džamila Stehlíková s tím, že podle jejího názoru neznamená výchova stejnopohlavní dvojicí újmu. „Děti netrpí ani v okolí. Tolerantní Česko přijímá homosexuální páry i jejich děti,“ tvrdí.

„A teď přišel bývalý prezident s tím, že to není normální. Jeho kritika ublížila především dětem,“ domnívá se Džamila Stehlíková, podle které se ukazuje, že zejména dospívající přijímají dobře, když si matka přivede do domácnosti partnerku.

A obava, že děti budou kopírovat vztahy, které viděly v dětství? „Sexuální orientace je biologicky zakotvená,“ zdůrazňuje Džamila Stehlíková. „Podívejte se, kolik leseb a homosexuálů vyrůstá v heterosexuálních rodinách,“ dodává.

Záznam celého rozhovoru s Džamilou Stehlíkovou v pátečních Dvaceti minutách Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: ves
Spustit audio