Důvody k rezignaci nevidím, pouze pokud se ukáží nějaké chyby, říká Matěj Hollan z brněnského magistrátu

Na brněnském magistrátu mi to přijde občas zábavné, zejména když mne ODS kritizuje za věci, které nesouvisí s výkonem mandátu. Tak reaguje na situaci na brněnském magistrátu náměstek primátora pro oblast kultury, sociálních věcí a dopravy Matěj Hollan z hnutí Žít Brno, který už podruhé přestál hlasování o vlastním odvolání.

„Pokud chceme pro Brno něco udělat, tak se musíme věnovat voličům, nikoliv dalším krizím,“ říká ve Dvaceti minutách Radiožurnálu s tím, že důvod ke své rezignaci nevidí, pouze pokud by se ukázaly v jeho výkonu nějaké chyby.

„Mám na starosti kulturu, sociální věci a dopravu, a nemám pochyby o tom, že jako hnutí Žít Brno zastáváme tato témata dobře, v každém z oblastí je vykonáno mnoho naší práce, v kultuře a sociálce jsme pozvedli mnoho neřešených témat a zodpovědně a dobře na nich pracujeme,“ vysvětluje.


Mnoho lidí mi vyslovuje jak souhlasné, tak nesouhlasní stanovisko s tím, co dělám a jak vystupuji. Zamýšlím se nad tím pravidelně.MATĚJ HOLLAN

V souvislosti s kritikou jeho kvalifikace k tomu, aby vedl dopravu, připomíná, že jeho předpoklady jsou stejné, jako mají prakticky všichni politici, co jsou na nějaké dopravní funkci. „Dopravou se zabývám přes 10 let, myslím si, že jí dobře rozumím, ale vystudovanou ji – jako nikdo ostatní – prakticky nemám,“ přiznává.

V souvislosti s dopravou v Brně obyvatelé města v říjnu rozhodli v referendu pro zachování nádraží v centru, ale pro nízkou účast je takový výsledek neplatný. „Brněné jsou tím tématem otrávení, rádi by, aby se už definitivně rozhodlo,“ vysvětluje důvody, proč účast na referendu byla malá.

Jak bude vypadat rezidenční parkování v Brně? A jaký bude osud nádraží v centru města? Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: kko , prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.