Dokáže zahrát svůdnou famme fatale i diblíka. Oscarová kráska Nicole Kidmanová slaví

Ve filmech je díky své vysoké postavě a porcelánové pleti nepřehlédnutelná a diváci ji neomylně poznají i podle hlasu. Hrála ve filmech Moulin Rouge, Návrat do Cold Mountain, zazpívala si také duet s Robbiem Williamsem. Řeč není o nikom jiném než o oscarové herečce Nicole Kidmanové, která v úterý slaví padesáté narozeniny.

V roce 2001 si Nicole Kidmanová zazpívala s britským zpěvákem Robbiem Williamsem velký hit Franka Sinatry Somthing Stupid. Pěvecký talent ve stejném roce potvrdila i rolí v muzikálu Moulin Rouge.

„Za roli v Moulin Rouge získala Zlatý Globus. Natáčení přitom pro ni bylo velmi složité. Když se připravovala na taneční scénu, zlomila si dvě žebra a poranila koleno,“ přibližuje redaktor Jiří Štefl.

Po dvou týdnech se na natáčení vrátila a ve filmu se objevovala pouze od pasu nahoru, protože byla stále na vozíčku. V době, kdy muzikál vznikal, se rozešla i se svým dlouholetým přítelem Tomem Cruisem.


Nicole Kidmanová se objeví příští týden na plátnech karlovarského filmového festivalu v romantickém hudebním filmu Jak balit holky na mejdanech.

Nicole Kidmanová má to štěstí, že ji režiséři nemají jenom v jednom hereckém šuplíku a ona si proto může role vybírat. Zahrála si tak ve velkolepém eposu o lásce z doby americké občanské války Návrat do Cold Mountain, v hororovém dramatu Ti druzí nebo v experimentálním snímku Larse von Triera Dogville.

Největší úspěch – Oscar za herecký výkon – přišel s rolí spisovatelky Virginie Woolfové ve filmu Hodiny. V hledáčku fotografů byla Nicole Kidmanová nedávno i na červeném koberci na festivalu v Cannes, kam letos přijela představit hned čtyři filmy.

autor: šte
Spustit audio