Dobrou zmrzlinu poznáte podle fronty, radí zmrzlinář Jan Hochsteiger
Zmrzlinou se prý nepřejíte. Alespoň Janu Hochsteigerovi se to ještě nikdy nepodařilo. „Zmrzlinu mohu snídat, obědvat i večeřet… a mám ji pořád rád,“ usmívá se v rozhovoru s Hankou Shánělovou známý pražský zmrzlinář Jan Hochsteiger.
Jak poznat dobrou zmrzlinu? Poslechněte si celý rozhovor
„U nás v cukrárně máme takzvaný bezedný kelímek na zmrzlinu. Rekordmanem v množství zmrzliny na posezení je pán, který k nám jezdí z Plzně na arašídovou a pistáciovou. Jeho osobní rekord je tři a tři čtvrtě kila!“ říká.
Jak poznat dobrou zmrzlinu?
Dobrou zmrzlinu prý poznáte podle několika základních věcí. „Většinou platí, že je tam, kde se dobrou zmrzlinou skutečně zabývají, tedy ve zmrzlinářství. Přijdete-li někam, kde mají 40 druhů zmrzliny, většinou se tam zmrzlinou někdo opravdu zabývá a je šance, že zmrzlina bude dobrá.“
Obecně platí, že čím křiklavější barva (především u smetanové zmrzliny), tím je pravděpodobnější, že je zmrzlina něčím obarvená. „Naopak orientovat se můžete podle typické české fronty. Čeští lidé jsou velmi chytří a vědí, kde mají frontu stát,“ usmívá se Jan Hochsteiger.
On sám má na pultě na 40 druhů zmrzliny, denně jí vyrobí na 700 kilogramů. A nechybí u něj ani neobvyklé druhy, například zmrzliny z piva, chřestu, kefíru nebo špenátu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Rozdělené Polsko. Druhé kolo mezi Trzaskowským a Naworckým bude velmi těsné, míní politolog Lebduška
-
Češi porazili Německo 5:0 a jsou zpět v čele skupiny. Dvěma góly se blýskl Flek, zářili i Pastrňák s Nečasem
-
ONLINE: ‚Ruský postoj je jasný.‘ Putin je po telefonátu s Trumpem prý připravený jednat o míru s Ukrajinou
-
ČEZ podal kasační stížnost kvůli Dukovanům. Druhou po blokaci dohody soudem plánují i Korejci