Cirk La Putyka slaví 10 let výročí. Vše vzniklo spontánně, nebyli jsme vázaní pravidly. Každý projekt je výzvou, vypráví principál Rosťa Novák

25. říjen 2019

Herec a principál Cirku La Putyka Rosťa Novák se na české novocirkusové scéně pohybuje už 10 let: „Neplánovali jsme, že po prvním představení budeme pokračovat. Dal jsem dohromady lidi, kteří by se nikdy nepotkali.“ V dubnu uvede Cirk La Putyka nové představení o dějinách cirkusu, ve kterém se jeho principál inspiroval svou rodinnou historií. Jak si Cirk La Putyka vytvářel svůj osobitý styl? A jak uskupení vybírá nové členy? Ptala se Lucie Výborná v kavárně Českého rozhlasu.

Podívejte se na bonusové video, co se do rozhovoru nevešlo:

autoři: Lucie Výborná , kpk

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.