Chobotnice, nebo Potkani? Tyhle atrakce si v rakouském Familyparku nenechte ujít

30. červen 2015
Radiožurnál na cestě

Čokoláda, zmrzlinový pohár nebo nová počítačová hra – to jsou tradiční dárky pro děti za vysvědčení. My vám ale dáme tip na výlet do největšího zábavního parku v Rakousku. Tady se totiž můžou kromě dětí vyřádit i dospělí. Familypark leží v Burgenlandu a například z Brna se tam dostanete už za dvě hodiny.

Za vstup do zábavního parku platíme téměř 80 eur. Cena za osobu, a je jedno jestli jde o dospělého nebo dítě, je 20 eur. Děti do tří let mají atrakce zdarma, stejně jako ti, kteří právě slaví narozeniny.

U vstupní brány vám popřejí pěkný den a pak už začíná zábava. Atrakcí je tolik, že na všechny potřebujete opravdu celý den. „ Od teď až do konce září máme pořád plno. Pokud je hezké počasí, denně navštíví park až dva tisíce dětí,“ říká pan Paul, jeden ze zaměstnanců.

Kromě tradičních pozemských atrakcí si můžete vybrat i ty vodní. Staré známé labutě nahradily kačeny, které se s vámi houpou na vodní hladině.


Nezapomeňte si vzít u pokladny plánek!
Areál je tak rozlehlý, že byste se snadno mohli ztratit.

Samozřejmě, že nechybí ani strašidelný zámek plný mrtvol, bezhlavých rytířů a jiných příšer. Tady se začínají děti opravdu bát.

Čtěte také

Čtěte také

Děti do 6 let s sebou musejí mít rodiče


Každý rok se rozšiřujeme a nakupujeme nové atrakce. Tento zábavní průmysl nemá hranic. Pokaždé se objeví novinka, kterou chtějí děti i rodiče vyzkoušet.

V zábavním parku platí několik železných pravidel. U každé atrakce měří dětem výšku a ptají se na věk. Kdo nemá více než šest let, musí s sebou vzít dospělou osobu. A to se některým rodičům zdá přísné. „Mohli by pouštět i děti, které mají pět a půl. Jsou už totiž zodpovědné, nevyskočí z atrakce a užily by si víc samotné než s rodiči,“ myslí si jedna z maminek.

Pak by rodiče přivítali pestřejší výběr jídla pro děti. Hranolky, smažený řízek nebo klobása nechutnají každému. „ Mohli by zařadit do nabídky ryby, saláty nebo ovoce,“ vysvětlují

Zkušení návštěvníci, kteří jezdí do Familyparku pravidelně, vám poradí, co vyzkoušet. Jestli je lepší atrakce zvaná Chobotnice nebo třeba Potkani. Vítězí samozřejmě horská dráha. V zábavním parku najdete také některé typicky rakouské prvky, například jízdu traktorem po selském statku.

autor: pev
Spustit audio