Casemiro jako řešení krize United? Smysl to dává, říká Petr Mikolanda

19. srpen 2022

Co se děje s Manchesterem United, který se po trapném výkonu a porážce s Brentfordem 0:4 krčí na posledním místě tabulky Premier League? Zvažuje americká rodina Glazerových prodej slavného klubu? Co vzbudilo obrovské emoce v londýnském derby mezi Chelsea a Tottenhamem? Proč někteří hráči i manažeři na ostrovech nechtějí dávat rozhovory v anglickém jazyce? Nejen to rozebírají v pořadu S mikrofonem do Anglie moderátor Martin Minha s experty Petrem Mikolandou a Janem Pěruškou.

V týmu Manchesteru United není po prvních dvou kolech aktuálního ročníku Premier League dobrá nálada a dalším soupeřem svěřenců trenéra Erika ten Haga bude navíc Liverpool. Co potřebují Rudí ďáblové změnit? „Po posledním zápase už udělal kouč první změnu, kdy zrušil volno a nechal hráče běhat 13,8 kilometru, což je správná věc. Hráči United totiž v zápase vůbec neběhali. Druhou věcí je, jestli má kam sáhnout. Na tiskové konferenci po zápase si postěžoval, že by chtěl nové hráče. Po přípravě si myslel, že je vše v pořádku, ale už po druhém zápase chce změnu. Teď jde o to, jak se zachová on sám. Jestli bude pokračovat v cestě, kterou si zvolil,“ vyjadřuje se k aktuální krizi a chování kouče United fotbalový expert Petr Mikolanda.  

Čeští reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem v dresu West Hamu museli zkousnout porážku 0:1 od nováčka soutěže Nottinghamu Forest „Coufal nehrál dobře a je to způsobeno jeho přemotivovaností. Jeho fyzický fond je obrovský, ale ta technika, kterou sice zlepšil, hraje v té hlavě devadesát procent všeho. Když se necítí úplně dobře, tak se to snaží urvat. V defenzivě byl sice pomalejší, ale odehrál si to svoje. Do ofenzivy tam naopak nebyl žádný nadstandard. Vláďovi roste v obraně West Hamu konkurence a bude jenom na něm, zda když dostane šanci, tak jestli ji chytí za pačesy,“ hodnotí pozici českého beka Mikolanda.

Jaké kuriozity nejen ve druhém kole Premier League zaujaly Martina Minhu? Pomohl by Manchesteru United příchod záložníka Casemira? Jak se staví ke sporné situaci v závěru utkání mezi Chelsea a Tottenhamem Jan Pěruška? Poslechněte si celý díl pořadu, který důkladně rozebírá druhé kolo Premier League.

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související