Banalita mě dřív urážela. Čím jsem starší, tím si jednoduchosti víc cením, říká kuchař Michal Hromas
8. duben 2021

Poslechněte si celý rozhovor Lucie Výborné s Michalem Hromasem včetně zvláštního bonusu na závěr
Vydal svou druhou kuchařku Sedm způsobů, jak se radovat z jídla. Chtěl jsem do kuchařky dát svoje emoce, vysvětluje Hromas, proč v ní nenajdeme pouze recepty, ale také příběhy nebo cestopis. Kuchařské doma pro mě nejsou jen kolínka s rajskou, ale i širší okolí, ruská a ukrajinská kuchyně. Jídlo je terapie, alespoň já v něm tu emoci cítím, říká. Co ho v kuchyni inspiruje? A proč rád vaří venku?
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Odsouzený manažer řídil jedno z provozních oddělení vojenské nemocnice. Jinde zpronevěřil půl milionu
-
‚Ať je s vámi mír.‘ Papežem je poprvé Američan, Robert Prevost si vybral jméno Lev XIV.
-
Paliatr: Pacientům se zboří svět, mají málo informací. Eutanázii bych neuzákonil
-
V Čeladné na Frýdecko-Místecku se propadl strop v hotelu. Sutiny zavalily dva lidi, hasiči je vyprostili