Banalita mě dřív urážela. Čím jsem starší, tím si jednoduchosti víc cením, říká kuchař Michal Hromas
Vydal svou druhou kuchařku Sedm způsobů, jak se radovat z jídla. Chtěl jsem do kuchařky dát svoje emoce, vysvětluje Hromas, proč v ní nenajdeme pouze recepty, ale také příběhy nebo cestopis. Kuchařské doma pro mě nejsou jen kolínka s rajskou, ale i širší okolí, ruská a ukrajinská kuchyně. Jídlo je terapie, alespoň já v něm tu emoci cítím, říká. Co ho v kuchyni inspiruje? A proč rád vaří venku?
Související
-
Vaření na ohni se zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky
Bývalý kuchař Michal Hromas poslední roky vaří pouze na ohni. O nomádské kuchyni právě napsal kuchařku Oheň a dým.
-
Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená, říká michelinský kuchař Radek Kašpárek
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
ANO bude hledat Babišova nástupce. Bez šéfa ale bude hnutí poloviční, bude-li vůbec existovat, míní Šídlo
-
ONLINE: Spojené státy oznámily dohody s Ukrajinou a Ruskem o zastavení bojů v Černém moři
-
Fatální selhání. Waltzova pozice v Trumpově vládě je ohrožena, říká Slezák k úniku zpráv z Bílého domu
-
Jak tvrdá kampaň Spolu bude, nemůžu říct. Musíme být pozitivní, věří místopředsedkyně ODS Decroix