Aneta Langerová a hosté počtvrté zazpívají pro Světlušku

18. listopad 2008
přímý přenos

Nejen Píseň pro Světlušku se ve čtvrtek 20. listopadu rozezní kostelem sv. Anny v Praze. Pro nevidomé a pro všechny dobrovolníky a dárce, kteří nevidomým pomáhají, zazpívá Aneta Langerová a její hosté. Koncert, kterým vyvrcholí 6. ročník charitativního projektu Světluška, živě odvysílají Český rozhlas 1 - Radiožurnál a ČT1.

Aneta Langerová, patronka projektu, už počtvrté pozvala spřátelené hudebníky, aby společně podpořili nevidomé děti. Na koncertě, kterým provede Saša Rašilov, tak kromě Anety Langerové zazpívá například i Dan Bárta a Illustratosphere a hudebníci, kteří jsou sami zrakově postižení, Mário Bihári a Honza Jareš. Chybět nebudou ani nevidomé děti, které Světluška podporuje v rozvoji talentu. Koncert pořádaný Nadačním fondem Českého rozhlasu a Agenturou Art Shock živě odvysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál a první program České televize.

I letos mohou diváci a posluchači zasílat dárcovské SMS, a to ve tvaru DMS SVETLUSKA na telefonní číslo 87777. Zaslat tuto SMS a přispět tak 27 korun dětem se zrakovým postižením je možné nejen během koncertu, ale i v průběhu celého roku. Celoročně je rovněž otevřeno sbírkové konto Světlušky - takzvaných "deset devítek" - 99999 99999/0100. Během benefičního koncertu předá Světlušce symbolický šek i zástupce generálního partnera koncertu pro Světlušku, zástupce finanční skupiny AXA.

Logo

Projekt, který letos vyvrcholí právě čtvrtečním koncertem pro Světlušku, za 5 let své existence rozdělil na přímou pomoc lidem se zrakovým handicapem částku přesahující 40 miliónů korun. Ještě před letošními Vánocemi k této sumě přibude částka, kterou Světluška nasbírala v tomto roce. Zatím je na kontě 7,2 miliónu korun.

"Mám velkou radost, že vám letos se Světluškou představíme pro mě obzvlášť vzácné hudební hosty. Na koncert se opravdu těším a taky věřím, že se nám s pomocí dárcovských SMS od rozhlasových posluchačů a televizních diváků podaří překonat hranici 10 miliónů korun tak, aby Světluška mohla nadělit nevidomým už k Vánocům to, co nejvíce potřebují," řekla Aneta Langerová, patronka Světlušky.

Koncert je koncipován jako poděkování dobrovolníkům a dárcům, díky nimž může Světluška v průběhu roku pomáhat nevidomým dětem i dospělým z celé České republiky. Během přímého přenosu se diváci seznámí s tím, jak konkrétně pomohly peníze shromážděné v předešlém ročníku sbírky.

O projektu Světluška a o chystaném čtvrtečním koncertu pro Světlušku promluvila Aneta Langerová i v Dopoledním Radiožurnálu v úterý 18. listopadu. Záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout v archívu pořadu.

Více informací na www.svetluska.net a www.langerovaaneta.cz.

Vstupenky na koncert lze zakoupit v předprodeji sítě Ticketpro a Ticketstream od 250 Kč a v den konání na místě od 300 Kč. Vstupenky jsou pouze k stání. Kapacita sálu je 600 míst. Přímý přenos začíná od 20.00hodin, vstup do sálu je možný od 18.45 do 19.40 hod.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Praha, střední, západní a severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko). Změna programu vyhrazena.

autoři: Světluška , als
Spustit audio

Více z pořadu