Andělé přiletí i na Radiožurnálu

1. duben 2008
přímý přenos

Český rozhlas 1 - Radiožurnál vysílá ve čtvrtek 3. dubna přímým přenosem galakoncert předávání výročních hudebních ocenění Anděl Allianz 2007. 17. ročník předávání cen Akademie populární hudby se v letošním roce koná v impozantním prostředí pražské O2 arény.

Mezi pozvanými hosty nebudou při vyhlášení cen Anděl Allianz 2007 chybět například Lucie Bílá, Desmod, Karel Gott, Chinaski, Aneta Langerová, Tři sestry, Wanastowi vjecy a posluchači se mohou těšit na netradiční hudební dvojice typu Petr Kolář + Ivan Tásler, Gipsy.cz + Helena Zeťová, Kryštof + Ewa Farna, Čechomor + Zuzana Smatanová a další.

Ze zahraničí byla pozvána německá skupina Marquess, jejíž skladba Vayamos Companeros je jednou z nehranějších v českých rádiích, a britský písničkář Seth Lakeman.

I v letošním roce předchází udílení výročních cen APH Andělský týden, kdy se v pražských klubech na Národní třídě (která je v rámci Andělského týdne přejmenována na Andělskou třídu) odehrává série koncertů. Andělský týden začal 30. března a končí 2. dubna 2008. I letos je vstup na všechny koncerty v rámci Andělského týdne pro veřejnost zdarma.

Sošky andělů, které vytvořil Jaroslav Róna, budou nejlepším českým zpěvákům, zpěvačkám, skupinám a hudebním tvůrcům rozdány 3. dubna 2008 v přímém přenosu ČRo 1 - Radiožurnálu a ČT1 od 20 hodin. Hlavním moderátorem slavnostního večera bude Richard Krajčo, pro ČRo 1 - Radiožurnál uvádí Hanka Shánělová.

Omlouváme se, že z důvodu přímého přenosu z udílení cen neuslyšíte pořady HandyCamping, Stalo se dnes a reprízu Dvaceti minut Radiožurnálu.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy většiny vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , psk
Spustit audio

Více z pořadu