Aneta zazpívá pro Světlušku i na Radiožurnálu

15. srpen 2014
přímý přenos

Letošní, už 3. ročník sbírkového projektu Světluška vyvrcholí ve čtvrtek 20. října. Ve velkém sále pražské Lucerny pro Světlušku zazpívá patronka projektu Aneta Langerová a její hosté Hana Hegerová, Lenka Dusilová a Ready Kirken. Večerem bude provázet Michal Horáček a nevidomá paralympionička Pavla Francová. Koncert si můžete poslechnout i na vlnách ČRo 1 - Radiožurnálu.

Slavnostní benefiční koncert pořádá Nadační fond Českého rozhlasu a Agentura Art Shock, celý jeho výtěžek je určen na přímou pomoc konkrétním nevidomým dětem. Vstupenky můžete zakoupit v síti Ticketpro za cenu 300 korun (na místě 400 Kč), přispět můžete i vyšší částkou.

Během večera bude oznámen konečný výtěžek prodejní části sbírky, která se uskutečnila 15. září 2005 v ulicích 300 měst Česka. V tento den nabízeli dobrovolníci ze středních škol a domů dětí a mládeže přívěsek na klíče, který svítí ve tmě. Lidé přispívali do zapečetěných lucerniček dobrovolníkům oděným do originálních "světluščích" kostýmů symbolickou částkou ve výši 25 korun.

Světlušku si od dobrovolníků koupila i zpěvačka Aneta Langerová. "Vybrala jsem si projekt Světluška, protože pomáhá plnit sny konkrétním nevidomým dětem," vysvětluje Aneta, proč se stala patronkou dlouhodobé sbírky.

Sbírku můžete podpořit také odesláním dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 87777 (cena SMS je 30 Kč + DPH) nebo kdykoli příspěvkem na sbírkové konto "deset devítek" 99999 99999/0600.

Od roku 2003 sbírka Světluška rozdělila na přímou pomoc lidem s těžkým zrakovým postižením více než 12 miliónů korun. Prostředky ze sbírky Světluška rozděluje ve vybraném grantovém řízení Rada dobrovolných nezávislých odborníků. Podrobné vyúčtování sbírky naleznete na www.svetluska.net.

Benefiční koncert "Aneta pro Světlušku", čtvrtek 20. října 2005 od 19.45 hodin, přímý přenos vysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál a ČT1.

autoři: jkr , mak
Spustit audio

Více z pořadu