Zveme Vás na 55. Moravský ples v Praze

4. leden 2011

Již 55. ročník Moravského plesu v Praze uvítá návštěvníky a krojované účastníky v sobotu 19. února 2011 v Národním domě na Smíchově. Pořadatelem je Slovácký krúžek v Praze, Hanáci - spolek rodáků a přátel Hané v Praze a Valašský krúžek v Praze ve spolupráci s Folklorním sdružením České republiky.

Program ve všech sálech a prostorách Národního domu na Smíchově začne od 19.00 hodin. Na letošním plese se představí :
Dechová hudba Podlužanka z Tvrdonic, Národopisná skupina z Krumvíře, Bartošův soubor Zlín, Národopisný soubor Ždáničan, Chasa z Velkých Pavlovic, Valašský soubor Krušpánek, Slovácký krúžek v Praze, Slovácký krúžek Bratislava a Skaličané, Valašský krúžek v Praze, Hanáci - spolek rodáků a přátel Hané v Praze. Hrát bude Cimbálová muzika Jiřího Janouška, Žandár - mladá muzika Slováckého krúžku v Praze, CM Pavla Růžičky z Kyjova, CM ROVÁŠ ze Zlína, CM HRADISKO ze Ždánic, Valašká CM KYČERA. Zazpívají mužské sbory z Kyjova, Hrušek, Kudlovic, Ždánic, Brna a Prahy.

Všechny soubory, muziky, chasy a krúžky se představí v zahajovacím defilé, pak následují krátké prezentace jednotlivých regionů. Tradiční je Moravská beseda v podání krojovaných párů ze Slovácka, Valašska a Hané. Oblíbené je půlnoční zpívání mužských sborů. V hlavním sále hraje k tanci dechovka z Tvrdonic, v Arbesově sále se střídají cimbálové muziky, ve Velkém sále v přízemí se představí tanečníci a muziky souborů.
Po celou dobu vyhrávají ve všech prostorách Národního domu muziky. Závěr je ve 2 hodiny ráno.

Vstupenky (350 - 550 Kč) je možné objednat telefonicky u paní Heleny Šálové, tel. 244 464 459, mobil 728 178 017 459 nebo zakoupit v Národním domě na Smíchově.

autor: zuf
Spustit audio