Zpravodaj Radiožurnálu v Británii: Dlouhá fronta u čerpací stanice znamená naději na úspěch. Chybí zpravidla benzin, nafta se občas objeví

Britští vojáci začínají pomáhat se zásobováním čerpacích stanic. Ty se v některých oblastech stále potýkají s nedostatkem pohonných hmot. Armáda na britské pumpy pošle dvě stovky lidí, polovina z nich jsou řidiči cisteren. A situace se zatím příliš nelepší ani v Londýně.

První benzinová pumpa: je jasné, že tady mně pšenka nepokvete. Už vjezd na čerpací stanici je přepažený páskou, na které visí cedule „nemáme žádné pohonné hmoty.“

Čtěte také

Ráno jsem vyrazil k nejbližší benzince, byla vyprodaná. Pak další a další. Toto je čtrvá čerpací stanice, už mi dochází benzin,“ popisuje mi své zkušenosti řidič ve frontě přede mnou.

Včera večer jsem objížděl pumpy dvě hodiny. Naftu někde mají, ale na benzín jsem nenarazil. Fronty byly šílené, rozvážím dodávkou zboží a pokud nenatankuji, mám smůlu,“ přidává svoji zkušenost další.

Chaos a dlouhé fronty

Situace je značně chaotická: lidé si často vystojí frontu a až na benzinové stanici zjistí, že pohonné hmoty, které potřebují oni, nejsou. Chybí zpravidla benzin, nafta se občas objeví.

Vinou dlouhých front a zmatků se kolem čerpacích stanic tvoří zácpy, ve kterých zpravidla uvíznou i městské autobusy.

Minul jsem pět nebo šest benzinových stanic a konečně vidím dlouhou frontu, což by mohlo být neklamným znamením toho, že tady bych naftu mohl získat. Jen si vystát pár desítek minut.

autoři: Jaromír Marek ,
Spustit audio

Související