Vyhrála jsem vlastně mimochodem, říká Anna Polívková o svém vítězství ve StarDance

Kdyby si politici třikrát týdně zatančili, změnila by se spousta věcí. I to říká v rozhovoru s Patricií Strouhalovou herečka Anna Polívková. Společně se svým tanečním partnerem Michalem Kurtišem před pár dny zvítězila v šesté řadě populární televizní soutěže StarDance, a proto není divu, že se jí Patricie Strouhalová ptala především na tanec.

„Tanec propojuje levou a pravou hemisféru. Musíte nad ním přemýšlet a zároveň do něj zapojit emoce. Tanec bych proto doporučila třeba politikům – mohla by se jim zaktivizovat levá, ta méně racionální hemisféra,“ usmívá se Anna Polívková.

Nejlepší průprava pro toho, kdo se chce začít věnovat tanci? Podle čerstvé vítězky StarDance je to jednoduché. „Tančit,“ odpovídá prostě. „Pomůže vám samozřejmě i to, máte-li rádi pohyb jako takový.“

O své cestě televizní soutěží dnes říká: „Na natáčení se sešla tak skvělá společnost, že by byla čest vypadnout v každém kole. Slavila jsem proto už ve chvíli, kdy jsme byli ve čtvrtém kole. Vyhrála jsem vlastně mimochodem.“

Když do StarDance vstupovala, bylo jejím nejoblíbenějším tancem argentinské tango. „Tango jsem měla ráda už před soutěží a myslela jsem si, jak mi to nepomůže. A nakonec to bylo naopak, Michal mě musel odnaučovat spoustu věcí. Argentinské tango je totiž něco úplně jiného než společenské tango. A teď? Nejradši mám asi slowfox a waltz. I když slowfox jsem ještě technicky úplně nezvládla,“ přiznává.

Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio