Vyhodili ji z výcviku CIA. Příběh černé fenky labradora zaujal svět

20. říjen 2017

Snažíte se vycvičit psa, ale ani klobása v kapse a dlouhé hodiny na cvičáku nepomáhají? Nic si z toho nedělejte. Selhat při výcviku může i psí tajný agent CIA.

Lulu měla před sebou slibnou kariéru. Výcvik u CIA a pak práci pro policii a tajné služby. Měla hledat bomby a zachraňovat lidi. Jenže černé fence labradora to moc nešlo. Nakonec ji z výcviku štěňat vyhodili. Smutný čumáček malého pejska oblétl celý svět.

Nezasedl si na ni některý z agentů?

Pro černou Lulu bylo vyloučení spíš vysvobození. Trénink ji hlavně nebavil. Výcvik je hodně náročný. Podle CIA se musí psi v intenzivním desetidenním tréninku naučit vyčenichat na devatenáct tisíc druhů výbušnin. Tajná služba je pak využívá k hledání bomb například v budovách nebo autech.

CIA o jejím osudu informovala na svém Twitteru. A spustilo to velkou odezvu. Jedna uživatelka agenty napomenula, že fenka nejspíš jen potřebuje přestávku. Jiní spekulovali, že je Lulu dvojitá agentka.

Bez výcviku, zato šťastnější

Fenku si už adoptovali noví majitelé a podle fotek je v novém domově spokojená. Místo hledání bomb si může hrát s dětmi a novým psím kamarádem.

autor:
Spustit audio