Vítězná série Třince skončila. Sparťané vědí, že si odvezli cenné tři body

18. říjen 2014

Každá série jednou končí. Přesvědčili se o tom také extraligoví hokejisté Třince, kteří po osmi extraligových výhrách v řadě prohráli na svém ledě s pražskou Spartou 1:2. Ve šlágru kola sice diváci viděli jen tři góly, ale hrál se hokej, na který jsou fanoušci zvyklí z play-off.

„Bylo to těžká a vyrovnaná bitva, bojovalo se o každý centimetr ledu. Delší dobu se trápíme s přesilovkami, což byl možná jeden z důvodů, proč jsme nezískali ani bod. Mrzí nás to, ale gratuluji soupeři k vítězství. Jedeme dál,“ postěžoval si trenér Ocelářů Jiří Kalous.

A měl pravdu, právě přesilovky totiž rozhodly. Při pěti hráčích na ledě nepadl ani jeden gól a ten první inkasovali domácí paradoxně ve své přesilovce.

„Každá výhra se počítá, zvláště v Třinci, kterému se hodně dařilo. Odvážíme si cenné vítězství,“ radoval se sparťanský útočník Lukáš Pech, který k triumfu pomohl jednou asistencí.

Sparta mohla po vybojované výhře 2:1 z páté příčky pomýšlet na posun v tabulce, ale ostatní týmy byly proti. Pardubice vystřídaly Litvínov na druhém místě po vítězství na jeho ledě.

Třinec zase tak smutný být nemusí. Po čtvrtině soutěže zaslouženě totiž extraligu vede a bude čekat, jak zareaguje Litvínov, který má dva zápasy k dobru a první místo tudíž na dosah.

autoři: fk , Petr Hašek
Spustit audio