Víno potřebuje společnost a čas, šlechtitelství je vždycky týmová práce. Správný vinař se neustále učí, vysvětluje šlechtitel Miloš Michlovský
Vínu se věnuje Miloš Michlovský už od mládí, dnes patří mezi přední šlechtitele a vede rodinné vinařství. Vyšlechtil několik druhů vína a snažil se, aby byla réva odolnější vůči škůdcům a nebylo potřeba používat postřiky a zatěžovat tak životní prostředí. „Když se práce podaří, je to pocit, který je neopakovatelný a který nemám z žádné jiné činnosti,“ vysvětluje Michlovský radost z vína. Jaká budou letošní vína? V Rakvicích na jižní Moravě se ptala se Lucie Výborná.
Související
-
Doc. Ing. Miloš Michlovský ví o víně vše, co byste o něm měli vědět i vy
Vinařská radioporadna. Ve víně je pravda. A je mrška většinou schovaná až na dně sklenice. Tak dobrou žízeň!
-
Nové odrůdy mohou zachránit české vinařství. Má to však velké...
Mráz, déšť nebo jen „obyčejné“ lidské pochybení. Věcí, ze kterých si vinař musí dělat hlavu, je hodně. A tento rok není výjimkou. Jak v rozhovoru s Lucií Výbornou p...
-
Změna klimatu dopadne na vinice, během 20 let se na Moravě přestane dařit Chardonnay či Müller Thurgau
Téměř celá Česká republika bude mít podle aktuálních výpočtů klimatologů v polovině století podnebí vhodné k pěstování vinné révy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?