Veterány, kabriolety i závodní auta lákají tisíce lidí do pražských Bohnic

11. červen 2016

Automobilové legendy z celého světa parkují tento víkend v parku psychiatrické léčebny v Praze v Bohnicích. Největší autosalon v České republice pod širým nebem Legendy 2016 láká tisíce lidí. Prohlížejí si naleštěné automobilové veterány i unikátní a raritní vozy, závodní auta i čtyřkolky nebo třeba historické vozy pro záchrannou službu. Hlavní téma třetího ročníku přehlídky jsou kabriolety.

K vidění je například i 14 legendárních závodních aut Škoda 130 RS.

Nejcennější 'erko' je z roku 1975, se kterou jezdil tovární jezdec Milan Žid. Jako jediné mělo pětistupňovou převodovku a karoserii, která se dala lehkým tlakem promáčknout.

Na Legendy přijel mimo jiné bývalý pilot formule 1 Scott Speed. Návštěvníci ho najdou u novinky Volkswagenu, modelu Golf GTI Clubsport. Jedná se o nejvýkonnější sériově vyráběný Golf GTI všech dob. Jeho motor má výkon 290 koní.

Legendy 2016 v Bohnicích

Auta se nacházejí nejen v areálu, ale i v bezprostřední blízkosti léčebny. Organizátoři proto návštěvníkům radí, aby přijeli nejlépe autobusem od metra Kobylisy.

Air stream Radiožurnálu se nachází hned u hlavního vchodu. Pro dobrovolné zpravodaje Zelené vlny je vstup zdarma. Stačí jen předložit kartičku zpravodaje v akreditačním centru u hlavního vchodu.

autor: hbc
Spustit audio