Věřitelé Farmy Bolka Polívky se budou radit, jak uspokojit pohledávky. Farma dluží 39 milionů

14. květen 2013

Věřitelé Farmy Bolka Polívky se dnes scházejí, aby udělali definitivní tečku za osudem populární restaurace s hotelem v Olšanech na Vyškovsku. Farma dluží 39 milionů korun.

Na seznamu věřitelů je 40 subjektů, které se domáhají zaplacení dlužných 39 milionů. Dnes se všichni budou radit a posuzovat návrhy, jak uspokojit pohledávky vůči farmě.

Dějiště mnoha televizních pořadů zkrachovalo i přes snahu autora projektu, herce Bolka Polívky. Ten ještě v březnu věřil, že na poslední chvíli najde zachránce farmy.

„Firma se potácí už dlouho. Postavili jsme, pak vznikly nějaké vícepráce. Teď začne sezona, vysvitne slunce, lidé zase začnou chodit. Tam je ještě spousta možných řešení,“ řekl tehdy pro Českou televizi Polívka.

Konkurzní správce ale potvrzuje, že hledání zachránce nebylo úspěšné. Žádný zájemce o koupi v tuto chvíli není.

Za problémy stojí až moc ambiciózní rozšiřování areálu. Z dvouhvězdičkového hotelu se stal tříhvězdičkový s nabídkou wellness služeb. Projekt byl ale příliš drahý. Kvůli dluhům podala návrh na insolvenci brněnská stavební společnost Kaláb, které farma kvůli výstavbě dosud nezaplatila přes devět milionů korun.

Věřitelé se sejdou dnes hodinu po poledni v budově Krajského soudu v Brně. Patrně rozhodnou o prodeji celého areálu. Farma dluží nejen soukromým osobám, ale i UniCredit Bank nebo České spořitelně.

autoři: nib , Michaela Vydrová
Spustit audio