Věřím v Kajínkovu nevinu, říká vydavatel životopisné knihy o nejznámějším českém vězni

27. březen 2014

Autentické vyprávění nejznámějšího českého vězně o jeho dětství, dospívání, láskách, zálibách, ale i o umění otevřít každý zámek. To je životopisná kniha Jiřího Kajínka s názvem Můj život bez mříží. V rozhovoru s Vladimírem Krocem ji představil vydavatel Jan Eisler.

„Jiří Kajínek je známý a výjimečný vězeň. V jeho případu a procesu je spousta nevyjasněných míst a děr, přesto byl odsouzen na doživotí,“ shrnuje Jan Eisler. I proto se společně s Romanou Homonickou rozhodl vydat životopisnou knihu Jiřího Kajínka, která by některá místa pomohla osvětlit.

S Jiřím Kajínkem natočili neuvěřitelných 50 hodin rozhovorů, z nichž vznikla mimořádná kniha. Za tu dobu si Jan Eisler na nejznámějšího českého vězně udělal svůj vlastní názor.

„Jiří Kajínek je velmi inteligentní, neustále optimisticky naladěný, má smysl pro humor a neuvěřitelnou paměť,“ shrnuje. „Na základě všeho, co jsem se dozvěděl, věřím, že čin, za který je odsouzen, nespáchal,“ dodává.

Přesto prý v sobě Jiří Kajínek nenese žádnou hořkost ani nenávist. Jak si dokázal uchovat svůj optimismus? A jaké nečekané informace se o něm v knize Můj život bez mříží dozvíte? I to se dozvíte v záznamu celého rozhovoru.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchívu.

autor: als
Spustit audio