Ve které firmě pracujeme nejraději?

25. duben 2007
Ekonomický magazín

Soutěž Zaměstnavatel roku je oceněním nejlepších zaměstnavatelů v České republice. Startuje regionálním oceněním Zaměstnavatel regionu. Cílem soutěže je zvýšit povědomí o významu oblasti rozvoje lidských zdrojů a ukázat praktické příklady jeho vlivu na podnikání. Ocenění se snaží podpořit image kvalitních zaměstnavatelů, upozornit na dodržování podnikatelské etiky v oblasti personálního řízení. O nejžádanějším zaměstnavateli mohou rozhodnout i posluchači Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu.

V každém kraji je do soutěže AXA Zaměstnavatel regionu 2007 nominováno 40 společností, které jsou vybírány podle velikosti a počtu zaměstnanců (vychází se z dat Českého statistického úřadu). Do soutěže se mohou přihlásit i další společnosti, které mají alespoň 25 zaměstnanců a sídlo společnosti na území daného kraje.

Ocenění je na regionální úrovni vyhlášeno ve 4 kategoriích: Zaměstnavatel regionu, , Personální projekt regionu a Cena personalistů. Kategorie Progresivní zaměstnavatel regionu je vyhlášena pro region v případě, že přihlášených společností bude nejméně 10. V opačném případě je tato kategorie vyhlášena pouze na celostátní úrovni.

Na celostátní úrovni bude ocenění vyhlášeno v 7 kategoriích: Zaměstnavatel roku, Nejžádanější zaměstnavatel roku, Progresivní zaměstnavatel roku, Zaměstnavatel bez bariér, The Most Desired Company, Personální projekt roku a Cena personalistů.

O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhoduje odborná porota. Do poroty jsou nominováni odborníci na personální tématiku a osoby se znalostí trhu práce, odborníci na rozvoj lidských zdrojů a také specialisté na zaměstnanecké výhody. Celostátní porota má 10 členů. Desetičlenná je i porota jednotlivých regionálních kol. Odborná porota hlasuje v hlavní kategorii Zaměstnavatel roku, v kategorii Progresivní zaměstnavatel roku a Personální projekt roku.

Do celostátního kola soutěže je nominováno pouze 50 společností. Společnosti z jednotlivých krajů postupují do celostátního kola. Počty jednotlivých mandátů jsou stanoveny na základě počtu zaměstnanců v jednotlivých krajích dle údajů ČSÚ.

AXA nejžádanější Zaměstnavatel roku 2007

O této ceně hlasuje nejširší veřejnost. Své hlasy můžete posílat prostřednictvím stránek www.zamestnavatelroku.cz nebo zprávami SMS. Stačí pouze napsat název společnosti, ve které byste chtěli pracovat, a zaslat ho na číslo 736 305 305. SMS je zpoplatněna dle tarifu operátora hlasujícího

Seznam nominovaných firem a členů odborné poroty naleznete na internetových stránkách www.zamestnavatelroku.cz. Na stejné adrese se dozvíte i další podrobnosti o kritériích pro hodnocení v jednotlivých odborných kategoriích.

Mediálním partnerem ocenění AXA Zaměstnavatel roku 2007 je i Český rozhlas 1 - Radiožurnál. Kdo je pro své zaměstnance nejlepším partnerem, to se dozvíte z našeho vysílání - především v pořadech Ekonomika (po-pá 7.30 hod.) a Ekonomický magazín (po-pá 9.20 hod.).

P.S.
Autor tohoto příspěvku přiznává, že pro něj je nejžádanějším zaměstnavatelem roku Český rozhlas :-)

autor: jkr
Spustit audio

Více z pořadu