V Ypsilonce je možné opravdu všechno, prozrazuje Pavel Nový

26. červenec 2014

Z ostravského studia se do vysílání Radiožurnálu ozval hlas herce Pavla Nového, který proslul nejen svými krátkými kalhotami, které nosí snad za každého počasí. „Dnes mám bledě modré. Jako je barva mých očí a oblohy,“ prozradil posluchačům a moderátorce Patricii Strouhalové.

V Ostravě vystupuje Pavel Nový v rámci Letních shakespearovských slavností v komedii Mnoho povyku pro nic. „Hrajeme kousek od dálnice a nad námi je letecký koridor, a tak se do staré hry vmísily prvky ze současnosti,“ popisuje atmosféru představení v Ostravě.

Čtěte také

Letní shakespearovské slavnosti se v Ostravě konají na Slezskoostravském hradě. „Báli jsme se, že nám bude utíkat zvuk,“ přiznává Pavel Nový strach z otevřeného prostoru. Nakonec si však zvukaři se všemi nástrahami poradili, a tak diváci o nic nepřijdou. „Jen my jsme měli na začátku hloupý pocit, a tak jsme asi trochu křičeli,“ dodává.

„Když jsem viděl hrát soubor Studia Ypsilon, chtěl jsem se do něj dostat,“ vzpomíná Pavel Nový na své začátky a připomíná, že v Ypsilonce je možné opravdu vše.

Jak ho změnil boj se západonilskou horečkou? Jak se mu spolupracovalo s Jiřím Menzelem? A má nějaké životní vzory? I to jste mohli slyšet po 10. hodině.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio