V pražské Stromovce začíná turnaj ze série WTA. A české tenistky se těší na domácí prostředí

Na tenisových kurtech v pražské Stromovce vyrostly tribuny, ze kterých můžete celý týden od 25. dubna sledovat špičkové zápasy. Areál pražské Sparty hostí historicky nejlépe obsazený turnaj ze série WTA v Česku, na kterém se představí i řada fedcupových reprezentantek a předních domácích hráček.

„Je to český turnaj,“ naráží loňská semifinalistka Kateřina Siniaková na početné zastoupení i na výsledky. Před rokem tady vyhrála Karolína Plíšková, v letech 2012 i 2013 Lucie Šafářová. Obě se turnaje účastní i letos. Ve svém zatím „životním“ roce 2011 tu došla až do finále Petra Kvitová. Ještě před tím se z titulu radovala Lucie Hradecká.

Češkám se v areálu Sparty dlouhodobě daří, na nejvyšším stupínku stály v ženském singlu čtyřikrát v posledních šesti letech. „První turnaj, když jsem hrála doma, to bylo nejhorší. Jste doma a chcete se ukázat,“ přiznává však Kateřina Siniaková, která se časem naučila brát turnaj v domácím prostředí jako každý jiný.

„Domácí prostředí znamená, že ležím ve své posteli, snídám u svého postelu s blízkými a to je fajn,“ hodnotí Barbora Strýcová.

Domácí pohodlí, blízcí a známí, to všechno může hráčkám pomáhat. V to věří i nejvýše nasazená Češka turnaje Lucie Šafářová, která překonala složité a dlouhé období bez tenisu a teď čeká na svou první singlovou výhru roku. Třeba se to povede právě v pražské Stromovce. Hlavní soutěž tam začíná 25. dubna, fanoušci mají vstup zdarma.

autoři: jpa , šše
Spustit audio