V druhém kole jsem to mohl víc odšpuntovat, říká Krýzl po nejlepším výsledku v kariéře

13. únor 2022

Lyžař Kryštof Krýzl zajel na hrách v Pekingu nejlepší výsledek v kariéře v obřím slalomu. Díky povedené druhé jízdě dojel na devatenáctém místě. Lyžařům celý závod komplikovalo husté sněžení a Krýzl už po prvním kole kroutil nespokojeně hlavou. „Byl to nejhorší pocit, co jsem letos měl. Absolutně jsem necítil lyže a podal jsem špatný výkon,“ říkal po prvním kole. „Nebyl jsem schopný se přizpůsobit podmínkám během jízdy a potom to se mnou plácalo. Sníh reagoval agresivně.“

Náladu si ale zlepšil ve druhém kole. Díky povedené jízdě poskočil až na konečné 19. místo. V cíli ale litoval nepodařeného vstupu do závodu. „Pocit z prvního kola byl tak špatný, že jsem očekával něco ještě horšího, než to ve skutečnosti bylo. Chytil jsem se a v cíli jsem si říkal, že je škoda, že si to nemůžu zajet ještě jednou.“

Na start dalšího závodu se Kryštof Krýzl postaví ve středu 16. února krátce po třetí hodině. Přímý přenos jeho jízdy uslyšíte na Radiožurnálu i Radiožurnálu Sport v přímém přenosu.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.