Údajnou korupční kauzu manažera fotbalové Příbrami soud opět neuzavřel

2. červenec 2014

Funkcionář fotbalové Příbrami Roman Rogoz obžalovaný z pokusu o podplacení k soudu znovu nepřišel. A protože stále nevypovídali všichni navržení svědci, na rozsudek budeme muset čekat minimálně do konce prázdnin. Hlavní líčení soudce Miloslav Boudník odročil na 26. srpna.

Líčení u příbramského okresního soudu dnes trvalo zhruba dvacet minut a velký posun skutečně nenastal. Že se nedostavil sám Roman Rogoz, to projednávání nevadilo, jenže nedorazili ani tři z pěti předvolaných svědků.

Kromě toho klíčového Michala Klesy, kterého se měl Rogoz údajně pokusit podplatit, nepřišel ani Klesův bývalý spoluhráč z Příbrami Lukáš Pleško a někdejší Klesův agent Stavros Nenos.

Vypovídali tak pouze další hráčský manažer Ondřej Petrák a Marcel Mácha, který v Příbrami dříve hrál a teď tam dělá asistenta trenéra. Jeho výpověď byla hodně zajímavá. Michala Klesu totiž vykreslil jako sice dobrého fotbalistu, ale také člověka, který měl problémy s gamblerstvím a penězi.

Spoluhráči ho navíc vážně podezřívali z toho, že je v kabině okradl, a i proto prý Klesa podle Máchy ve středočeském týmu skončil.

I když tedy bylo dnešní líčení velmi krátké, pro soudce Miloslava Boudníka prý bylo přínosné. „Minimálně svědek Mácha určitým způsobem charakterizoval osobu Michala Klesy. Bude to mít vliv na posouzení jeho věrohodnosti.“

Čtěte také


Pokud se 26. srpna všichni tři zbývající svědci dostaví, předpokládá soudce Miloslav Boudník vynesení rozsudku. Mimochodem, Michala Klesu zve opakovaně, protože minule odmítl vypovídat a dnes nepřišel.

Zápas mezi Českými Budějovicemi a Příbramí z loňského dubna byl po všech stránkách zvláštní. Středočeši ho vyhráli 1:0 díky hodně sporné penaltě. Rozhodčí Drahoslav Drábek byl za svůj výkon vyřazen z první ligy a šéf budějovického Dynama Karel Poborský po utkání řekl, že se Příbram pokusila jeho hráče ovlivnit.

Podle policie nabídl příbramský manažer Roman Rogoz budějovickému Michalu Klesovi 50 000 Kč. Pozoruhodné je i to, že Klesa ještě v předchozí sezóně působil v Příbrami a Rogoz naopak v Českých Budějovicích.

autoři: jbk , jsu
Spustit audio