Tenistka Andrea Hlaváčková si může z New Yorku odvézt hned dva grandslamové tituly

7. září 2013

Mimořádně úspěšnou noc má za sebou česká tenistka Andrea Hlaváčková. Spolu s Lucií Hradeckou prošla v New Yorku do finále ženské čtyřhry po senzační výhře nad americkými sestrami Williamsovými a dnes si zahraje o svůj druhý titul na grandslamovém US Open. Ten první získala v soutěži smíšených párů, kterou ovládla s Bělorusem Mirným.

"Přijde mi, že až do finále se v mixu hraje pro radost. Pak už se ale hraje o všechno. Je velký rozdíl, získat grandslamový titul, anebo ne. Hodně dlouho bych si vyčítala, kdyby se nám to nepovedlo."

Andrea Hlaváčková si nemusí vyčítat vůbec nic, pohár získala, a už se nemůže dočkat, až jeho zmenšenou kopii dostane domů. Letošní rok byl na velké trofeje chudší, a české tenistce začínaly scházet.

"O Vánocích jsem otevírala jeden balíček za druhým s krásnými trofejemi. Říkala jsem si, že jich moc nebylo, takže teď se těším na krabici z US Open."

Na krabici z US Open bude určitě také nějaké razítko, které se dá brát i symbolicky jako potvrzení současných pocitů české tenistky.

Andrea Hlaváčková přiznala, že se kvůli loňskému singlovému úspěchu v New Yorku dostala v této sezoně pod zbytečný a velký psychický tlak. A když se této deky po ztrátě obrovské porce bodů před pár dny zbavila, najednou se jí hraje mnohem lépe.

Čtěte také

"Jsem moc ráda, že to není jen o slovech, ale také o skutcích. Cítím se dobře a jde to tím správným směrem."

Těší se teď ze své hry čerstvá vítězka mixu na US Open, Andrea Hlaváčková.

autoři: jpa , mau
Spustit audio