Tata Bojs opráší hity na Světlušce, pak dokončí album. „Písničky máme hotové,“ říká Milan Cais

11. duben 2015

Frontman kapely Tata Bojs Milan Cais jezdí raději na kole, přesto se postaví na start Nočního běhu pro Světlušku na podporu nevidomých. Ještě před tím ale s kapelou Tata Bojs zahraje nejenom největší hity, ale i novou písničku Antikvariát. Ta pochopitelně nebude chybět na nové desce kapely, která má vyjít v září.

„Hrajeme poctivě, děláme písničky tak, jak cítíme. I bez znalosti not to jde,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou.

Po koncertně na Nočním běhu pro Světlušku se kapela zavře do studia, aby připravila nové, zatím bezejmenné album, které bude kromě písně Antikvariát obsahovat i skladbu S ní – obě písničky kapela vydala před Vánocemi v dvojpísňovém singlu Strana A.

„V červnu lidem pošleme další dvě písničky, rozkryjeme postupně část alba, aby vnímali, jaký bude mít zvuk. To zatím v Česku nikdo nedělá, tak jsme si řekli, že to zkusíme,“ vysvětluje s tím, že k novému albu má kapela písničky hotové, zbývá jen selekce nápadů.

Kapela spolu hraje 27 let, a tím základním klíčem k fungování je podle jeho slov kamarádství s Mardošou. „Někdy vám je v životě daný průvodce, který vás v životě provází, pořád to mezi námi rezonuje. Mardoša je mírumilovný člověk, snaží se vše stmelit, já jsem trochu cholerik, ale už se snažím se být trochu klidnější, “ usmívá se.

Čtěte také

Kromě desky pracuje na muzice k celovečernímu filmu pro děti podle knížky Velká cesta malého pána. „Film bude točený ve skutečné přírodě, loutky jsou vysoké 30 cm, ale máte pocit, že se díváte na chlapíčka, který chodí po lese,“ nastiňuje. Film podle něj může oslovit nejenom děti – jde o poctivou loutkohru, která navazuje na klasickou éru loutkového filmu Jiřího Trnky.

Původně vystudovaný sochař už dnes nepracuje zároveň na muzice a na svém výtvarnictví, proto musel samostatnou výstavu v Trutnově přesunout o rok později. „Uvědomil jsem si, že pojedeme turné, podzim bude ve znamení hudby,“ říká.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio